REVOLUCIJA: Punjač koji puni smartfon za 30 sekundi (VIDEO)

Tajna je u organskim poluprovodnicima koje naučnici uveliko razvijaju. Očekuje se da će cena ovog punjača biti oko 30 dolara, a proizvodnja u komercijalne svrhe trebalo bi da počne krajem 2016. godine

  • 2

StoreDot je kompanija iz Tel Aviva koja tvrdi da proces punjenja može učiniti neverovatno brzim. Oni su otkrili prototip punjača koji će moći da napuni celu bateriju za samo 30 sekundi.

Kompanija je stvorena na Univerzitetu u Tel Avivu, na odseku za nanotehnologiju. Ovaj punjač je razvijen za Samsungov Galaxy S4 smartfon. StoreDot ima u planu da ove punjače napravi i za druge pametne telefone.

Naučnici rade na razvoju organskih poluprovodnika, koji će biti napravljeni od prirodnih jedinjenja - peptida. Ova jedinjenja su sastavljena od malih lanaca amino-kiselina koji su osnovna građa proteina. Tehnologija organskih poluprovodnika se može koristiti za ubrzavanje punjenja baterija telefona.

Prototip je veličine punjača za laptop, ali se radi na njegovom smanjivanju. Procenjuje se da će cena ovog uređaja biti oko 30 dolara, a proizvodnja u komercijalne svrhe očekuje se da počne krajem 2016. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: blogs.wsj.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA