POTPUNA KOREJSKA DOMINACIJA: Samsung i LG korak ispred svih

Ni to što je Ajfon 4S najprodavaniji Eplov telefon do sada nije bilo dovoljno da se pobedi Samsungov Galaksi S II: južnokorejski gigant uzeo je i nagradu za najbolji smartfon godine i za najboljeg proizvođača

  • 0

Ovogodišnji Svetski mobilni kongres u Barseloni doneo je potvrdu dominacije južnokorejskih giganata Samsunga i LG-a na polju uređaja nove generacije.

Ljubitelji Epla su već dugo potajno ljubomorni na vlasnike Samsungovog Galaksija S II (iako to nikada neće priznati), ali sada imaju još jedan razlog za ljubomoru: naime, Samsung je u Barseloni ovih dana dobio dve nagrade, za Najboljeg proizvođača i za Najbolji smartfon 2011. godine - potonja nagrada se odnosi upravo na Galaksi S II, najprodavaniji smartfon u prošloj godini.

Ova pobeda je utoliko veća ako se uzme u obzir da iako je Eplov novi Ajfon 4S prodavaniji od svog prethodnika, on svejedno nije uspeo da pobedi Galaksi S II.

- Samsung je doživeo veliki uspeh prošle godine, napredovanjem u svakoj kategoriji kojom se bavio, i nadmašio je sve svoje rivale u tržištu na kome vlada žestoka konkurencija - kaže se u objašnjenju odluke žirija.

Galaksi S III stiže u aprilu

Istovremeno, najavljeno je i izbacivanje novog Galaksija, S III modela, za april. Navodno, radiće na kvadkor procesoru na 1.5 gigaherca, posedovaće 2GB RAM-a, prednja kamera će imati dva megapiksela, zadnja osam megapiksela, dok će displej biti od 4.8 inča sa 1080p rezolucijom. Moćno!

LG je na istom "saboru" predstavio telefon koji je izazvao najveće moguće interesovanje i slobodno se može nazvati hitom celog događaja, Optimus 4X HD, o kome smo ranije pisali.

Ovaj drugi korejski proizvođač - koji već duže vreme tiho i iz senke izbacuje sve same bisere - očito je odlučio da se posveti izdavanju visokotehnoloških telefona.

Ako Korejanci nastave sa međusobnim nadmetanjem u koje se definitivno uključuje i tajvanski HTC, jako brzo možemo videti osipanje Eplovog "carstva".

Uostalom, ne samo što je Stiv Voznijak - jedan od osnivača Epla - priznao nadmoć Androida nad "iOS"-om, već su i telefoni proizvođača koji prave uređaje za Guglov operativni sistem postali daleko bolji od Ajfona. Sve što je ostalo Eplu su estetika i imidž.

Glavno pitanje sada jeste, da li azijske kompanije mogu da ga sruše.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA