ŽELITE ŠTO VIŠE LAJKOVA NA INSTAGRAMU? Ovaj program će vam u tome pomoći

Program izračunava popularnost vaše fotografije pre nego što je objavite. U nastavku se nalazi link na koji je potrebno otići i upload-ovati željenu sliku, a on će automatski izračunati koliko lajkova možete očekivati od nje

  • 3

Ukoliko želite što više lajkova na svakoj fotografiji na Instagramu, postoji program koji može da izračuna popularnost svake slike koju želite da objavite na ovoj društvenoj mreži. Jedan od kandidata za doktorat na prestižnom MIT univerzitetu, Aditija Kosla ga je napravio, a ovaj softver je ispitao 2.3 miliona fotografija na Flickr-u kako bi saznao glavne faktore koji utiču na popularnost.

Aditija je rekao da njegov algoritam može da predvidi koliko će neka slika imati pregleda pre nego što je postavite na Instagram. Program procenjuje društvene faktore kao što je vaš broj pratilaca, broj tagova na fotografiji, kao i dužinu naslova koji ste stavili za nju.

On takođe meri sadržaj slike kao što su teksture, boja, gradijent, i objekte koji se nalaze na njoj. Trenutno ovaj naučnik radi na unapređenju ovog interesantnog programa, i nada se da će u budućnosti uspeti da napravi alat koji će automatski editovati fotografiju kako bi je učinio popularnijom.

Predlažemo vam da probate i izračunate popularnost vaše sledeće fotke na Instagramu, a to možete učiniti OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA