SJAJNO: Microsoft pravi tastaturu po kojoj ne morate da kucate (VIDEO)

Zahvaljujući infrared senzorima koji se nalaze iznad dugmića korisnici će moći pokretima da kontrolišu određene stvari na računaru, slično kao kod touchscreen-a na primer. Za sada nema informacija o tome da li će se ova tastatura pojaviti u prodaji

  • 2

Koliko god da su touchscreen i kontrole rukama pogodne za PC, njih nije baš najkomfornije koristiti, i većinu stvari možemo brže uraditi mišem i običnom tastaturom. Međutim nova tastatura na kojoj Microsoft radi mogla bi da uvede nov način u korišćenju računara. U pitanju je Type-Hover-Swipe tastatura koja će sadržati mrežu infrared senzora za pokrete iznad dugmića.

Ovo će omogućiti "kucanje u vazduhu" i kontrolu određenih funkcija bez potrebe za pritiskanjem dugmića, a sve zbog pomenutih senzora. Moguće je, na primer, pokretima ruku imitirati volan tokom igranja trkačkih igara.

Još uvek se ne zna da li će se ova tastatura pojaviti u prodaji. Microsoft dodaje da je ovaj uređaj moguće koristiti i za direktni unos dodirom, kao kod touchscreen-a zahvaljujući senzorima koji tačno detektuju poziciju prsta.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makic1304

    1. maj 2014 | 01:58

    Genijalno Microsoft pravi tastaturu od tastature za Mac... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA