ODUVEK STE ŽELELI DA POLETITE? Sada je i to moguće, evo i kako! (VIDEO)

Simulator se kontroliše tako što se maše rukama kao da su krila ptice u pitanju, a Oculus Rift kreira okruženje šume ili brda. Projekat je nastao na Ciriškom univerzitetu umetnosti i uključuje ozbiljnu mašineriju

  • 5

Tim sa Instituta za istraživanje dizajna na Ciriškom univerzitetu umetnosti kreirala je jedan zanimljiv projekat uz pomoć, sada već svima poznatog, gedžeta za virtuelnu stvarnost Oculus Rift. Ovaj interesantan projekat nosi naziv "Birdly", a u pitanju je simulacija u kojoj ljudi po prvi put mogu da zaista postanu ptice i polete.

Kao što se i vidi u klipu, Birdly uključuje ozbiljnu mašineriju. Simulator se kontroliše tako što se maše rukama kao da su krila ptice u pitanju, a Oculus Rift kreira okruženje šume ili brda. Ventilator ispred glave služi, ne samo da simulira odgovarajući vetar koji zavisi od brzine, već i da oslobodi određeni miris u zavisnosti od okruženja.

Ovo je definitivno jedna od interesantnjih primena ovog gedžeta, a uz pomoć njega moguće je i promeniti pol bar na kratko 

Naše impresije o ovom uređaju pročitajte OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: gamespot.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    12. maj 2014 | 22:20

    Kako ovo dobro izgleda, voleo bih da probam! :-)

  • Letač

    13. maj 2014 | 00:23

    Odes na vojni poligon u Batajnici. Platis 50€ i provozaju ze u MIGu. I letis. :D

  • Mirko

    12. maj 2014 | 22:11

    Ne zelim da letim , nisam ptica nego covjek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA