KONAČNO SU STIGLI: Upoznajte najbolju porodicu Asus-ovih uređaja do sada (FOTO)

Nova generacija tableta i laptopova čuvenog proizvođača uskoro će se naći u prodavnicama širom sveta. Ono što smo imali prilike da vidimo na nedavno održanoj prezentaciji nas je veoma prijatno iznenadilo, jer svaki uređaj koji je predstavljen ima neku specifičnost koja ga izdvaja iz konkurencije

  • 1

Poznata kompanija Asus, koja iz dana u dan sve više i više raste, na radost mnogih predstavila je nove uređaja koji će biti opaka konkurencija svim drugim kompanijama. Na nedavno održanoj prezentaciji imali smo prilike da vidimo naslednike popularnih MeMo Pad i Fonepad tableta, nove laptopove kojima se ekran može rotirati za 360 stepeni, ali i još dosta drugih.

U nastavku saznajte sve detalje vezane za novu generaciju Asus-ovih uređaja.

Asus MeMO Pad 7 ME176C 

U pitanju je prvi Android tablet koji će imati 64-bitni procesor. Četvorojezgarni Intel Atom Z3745 procesor će omogućiti neverovatne performanse. Iako je Android 32-bitni operativni sistem (OS), verzija koja će se nalaziti u ovom uređaju je posebno optimizovana kako bi iskoristila mogućnosti novog procesora.

Još jedna odlična stvar je ta što će ovaj tablet sa novijim verzijama ovog OS-a postajati još brži, s obzirom da se spekuliše da će Android uskoro dobiti i 64-bitnu verziju. Biće dostupan u više boja i imaće autonomiju rada do devet sati. Kamera je softverski unapređena, i dodate su neke zanimljive funkcije za ljubitelje selfi fotografija, i fotografisanja u pokretu. Naravno, najnovija KitKat verzija Androida će pokretati Asus MeMO Pad 7.

Još jedna od prednosti ovog modela je cena. Asus MeMO Pad 7 će se prodavati po ceni od 19.990 dinara, što je za ovakav tablet itekako povoljno.

Asus MeMO Pad 8 (ME181C, ME581CL)

Veća verzija MeMo Pad serije tableta posedovaće dva modela. Jedan će biti pristupačniji i imaće skromniju konfiguraciju (Asus MeMO Pad 8 ME181C), a drugi će biti skuplji i napredniji (Asus Memo Pad 8 ME581CL).

Iako zvuči neverovatno, s obzirom da je razlika u odnosu na prethodne modele samo jedan inč, Asus MeMO Pad 8 ima čak 30 odsto veću površinu ekrana.

Skromnija varijanta će imati HD rezoluciju (1280 x 800 piksela), dok će jača verzija imati displej Full HD rezolucije (1920 x 1200 piksela). Asus Memo Pad 8 ME581CL će imati 64-bitni Intelov procesor na 2,3 GHz i dva gigabajta RAM memorije, dok će malo slabiji model imati jedan gigabajt RAM memoriju, i isti procesor kao Asus MeMO Pad 7 ME176C (Intel Z3745). Oba modela su veoma tanka, i lagana.

Asus Fonepad 7 FE375CG i 8 FE380CG

Prema istraživanju načina na koji koristimo mobilne telefone, pozivi se nalaze tek na 5. mestu, a pre njih su internet, društvene mreže, slušanje muzike i video igrice. Iako mnogima zvuči čudno ideja da tablet od sedam, odnosno osam inča koriste za razgovore, poenta ovih uređaja i nije toliko u tome.

Mogućnost korišćenja interneta na tabletu zahvaljujući podršci za dve SIM kartice gde god da se nalazite je idealno. Još jedna od prednosti je ta da ukoliko vam se istroši baterija na mobilnom telefonu, u svakom trenutku znate da i tablet možete koristit za primanje poziva.

Novi modeli ovih uređaja posedovaće HD ekran (1280 x 800 piksela), najnoviju verziju Android operativnog sistema, Intel Atom Quad-Core procesor na 1.8 GHz. Još jedna od neverovatnih stvari je autonomija baterije koja može trajati deset sati ukoliko gledate video klipove, odnosno 30 sati razgovora.

Asus Transformer Pad TF103C 

Predstavljeni su i novi Transformer uređaji, mnogima omiljeni Asusovi proizvodi. Izvrsnu produktivnost čak i dok ste u pokretu omogućiće novi modeli.

Asus Transformer Pad TF103C je slabija varijanta, i posedovaće ekran dijagnole deset inča HD rezolucije, jedan gigabajt RAM memorije, četvorojezgarni 64-bitni Intelov procesor i automoniju rada od devet sati. Dolaziće sa tastaturom koja je specijalno napravljena za njega.  Radiće na najnovijoj verziji Android operativnog sistema.

Asus Transformer Pad TF303CL

Jači model novog Transformera, biće izuzetno tanak, imaće ekran Full HD rezolucije, dva gigabajta RAM memorije, 64-bitni četvorojezgarni Intelov procesor, i autonomiju rada 11 sati. Kao i prethodni, i ovaj model će raditi na najnovijoj verziji Android operativnog sistema.

Asus Transformer Book Flip 

U pitanju je laptop koji radi na Windows 8.1 operativnom sistemu. Njegova prednost u odnosu na većinu jeste ta što se Full HD ekran može rotirati za 360 stepeni. To u stvari znači da se ovaj uređaj može koristit kao laptop, stand (za najbolji doživljaj tokom puštanja prezentacija, fotografija, dokumenata), i tablet.

Proizvodiće se u tri veličine, 13.3, 14, i 15. 6 inča. Najbolji materijali koji su korišćeni za izradu kućišta pružaju premium izgled i osećaj prilikom rada na njemu.

Dolaziće sa Intel Core i3, i5 i i7 procesorima, kao i NVIDIA GeForce GT 840M grafičkom karticom.

Asus Zenbook NX500

Laptop sa fenomenalnom UHD (4K) rezolucijom ekrana, i tastaturom koja ima pozadinsko osvetljenje. Ovo je prvi 15,6-inčni touchscreen laptop sa 3MTM QDEF tehnologijom koja će omogućiti neverovatno prirodnu i živu reprodukciju boja, 100 odsto NTSC, 108 odsto Adobe RGB i 146 odsto sRGB. Ovo će dobro doći grafičkim dizajnerima i ljudima koji se bave štampom, jer će iste one boje koje se vide na ekranu, dobiti i kada proizvod izađe iz štampe na primer.

Kofiguracija ovog laptopa je odlična, s obzirom da je namenjen za rad u grafičkim programima. Četvrta generacija Intel Core i7 procesora, Nvidia GTX850+2G GDDR5 gejmerska grafička kartica i četiri gigabajta RAM memorije (moguće ju je proširiti do osam), a tu je i SSD disk.

Asus Transformer Book V

Ovo je prvi "five-mode" uređaj na svetu. Laptop koji radi na Windows-u i Androidu, tablet, i Android pametni telefon. Kada se koristi kao laptop i tablet ima ekran od 12,5 inča, a sam smartfon ima pet inča. Koncept je veoma interesantan, i ovo je uređaj koji je po prvi put uspeo da sakupi pet drugih u jednu celinu.

Telefon ima Quad-Core Intel Atom procesor, najnoviji Android KitKat operativni sistem, dva gigabajta RAM memorije i ekran HD rezolucije.  Što se tiče laptopa, on radi na Windows 8.1 operativnom sistemu, četiri gigabajta RAM memorije, ekran izrađen u IPS tehnologiji HD rezolucije, i integrisanu grafičku karticu.

Asus Transformer Book T300 Chi

U pitanju je laptop vrhunskih performansi koji se može koristiti i kao tablet od 12,5 inča. Ovo je najtanji tablet ove veličine na svetu. Tanak je svega 7,3 milimetara. Inovativna tehnologija hlađenja bez ventilatora koju pružaju next-gen Intelovi procesori, omogućili su mu da bude izuzetno tanak i tih. Sa tastaturom njegova debljina iznosi svega 14,3 milimetara.

Pored svega ovoga, Asus Transformer Book T300 Chi podržava LTE povezivanje, i ima ekran WQHD rezolucije (2560 x 1440 piksela) koji pruža zadiviljujuće detalje.

Asus N550 i N551

Elegantno i izdržljivo kućište laptopa napravljeno je od aluminijuma čak i sa donje strane. Tastatura poseduje pozadinsko osvetljenje. Vrhunski IPS ekran Full HD na N550 ili 4K/UHD rezolucije na N551 modelu pruža zadivljujući kvalitet prikaza.

Ono što ove modele izdvaja od konkurencije jesu zvučnici. Neverovatno dobar zvuk se dobija zahvaljujući tome što ima čak pet zvučnika, četiri u kućištu, i eksterni subwoofer. Laptop ostaje hladan i tokom intenzivnog rada, sa minimalnom bukom, zahvaljujući hlađenju sa dva ventilatora.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baki

    13. jun 2014 | 22:18

    Extra tablet ja imam već sad predhodnu generaciju,brz,kvalitetan,baterija mu je fenomenalna nije mi žao što sam ga uzeo kada se pojavi kod nas prodajem ovaj i kupujem novi memo pad.Verujem da je Asus napravio pravu stvar i da će cena biti korektna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA