KILL SWITCH: Ova opcija će sačuvati vaš telefon od lopova

Funkcija koja omogućava da bežičnim putem "uništimo" telefon ukoliko ga neko ukrade već je zaživela na Apple-ovim uređajima. Pokazala se odlično, pa će u nekom od narednih update-ova doći i na Windows Phone i Android uređaje

  • 4

Najnoviji podaci pokazuju da je stopa krađe iPhone-a znatno smanjenja od kada je Apple prošlog septembra u svoje smartfone ubacio takozvanu "Kill Switch" funkciju. Zbog toga što se pomenuta opcija odlično pokazala, ona će se uskoro pojaviti i na telefonima sa Android i Windows Phone operativnim sistemima.

Državni tužilac Njujorka, Erik Šnajderman, je jedan od inicijatora ove ideje. On je izjavio da je broj zločina povećan kod onih ljudi čiji telefoni ne poseduju "Kill Switch" funkciju. Ova opcija nakon što se aktivira, uređaj učini beskorisnim za lopove.

- Objavljena statistika je najbolji pokazatelj zapanjujuće efikasnosti "Kill Switch" funkcije. Obaveza Google-a i Microsoft-a da ovu tehnologiju ugrade u svoje uređaje će biti jedan ogroman korak u napred kada je u pitanju bezbednost korisnika - izjavio je Šnajderman.

U Njujorku su krađe Apple-ovih uređaja opale za 19 odsto. Policijski podaci iz San Franciska i Londona pokazali su da je i kod njih broj krađa značajno smanjen u poslednjih šest meseci. U Londonu je broj krađa smanjen za 24, dok je u San Francisku smanjen za čak 38 odsto.

Samsung je za svoje uređaje "Kill Switch" funkciju predstavio u aprilu, a Android i Windows Phone uređaji će ga najverovatnije dobiti u nekom od sledećih update-ova.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    23. jun 2014 | 15:59

    Mislim da ce hakeri imati pune ruke posla... i ljudima unistiti telefon

  • Bond

    23. jun 2014 | 21:38

    Ako izgubim telefon sam sam kriv. Ko ga nadje neka ga bar koristi, ovako ce da zavrsi u kanti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA