JOŠ BOLJI NEGO PRETHODNI: Nexus 9 tablet praviće kompanija HTC?

Prema velikom broju glasina Nexus linija će biti zamenjena Android Silver programom sledeće godine. Međutim, izgleda da je Google rešio da sve ljubitelje ovih uređaja obraduje poslednjim tabletom, Nexus-om 9, kojeg će po svemu sudeći proizvoditi HTC

  • 0

Novi, i verovatno poslednji Nexus tablet će biti impresivna mašina ukoliko spekulisane specifikacije postanu stvarnost. Ono što je još interesantnije jeste da će za njegovu proizvodnju najverovatnije biti zadužena kompanija HTC.

Pod kodnim imenom HTC Volantis odnosno Nexus 9, ovaj tablet će posedovati ekran od 8,9 inča rezolucije 2.048 x 1.440 piksela, 2 gigabajta RAM memorije, i Nvidia Tegra K1 procesor. Pored svega toga, imaće i tanko aluminijumsko kućište, težine 418 grama, i debljine 7.87 milimetara.

Ovo su zaista impresivne specifikacije, ali je budućnost Nexus porodice i dalje pod znakom pitanja. Prema velikom broju glasina, Nexus linija će biti zamenjena Android Silver projektom. Međutim, veoma je moguće da Google priprema još jedan uređaj pre nego što sledeće godine lansira Android Silver program.

U prethodnih nekoliko meseci pojavljivao se veliki broj spekulacija u vezi sa tabletom pod nazivom HTC Volantis, koji je imao slične specifikacije. Nakon svega, moguće je da je Nexus 9 bio u planu pre Android Silver-a.

Ovaj tablet će se najverovatnije pojaviti sa novom verzijom Android operativnog sistem u poslednjem kvartalu ove godine. 

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA