Comtrade domaćin međunarodne naučne konferencije "Upravljanje kvalitetom i pouzdanošću, ICDQM 2014"

Međunarodna naučna konferencija ICDQM-2014 dugi niz godina predstavlja forum za prezentovanje novih naučnih rezultata, razvojnih istraživanja i privrednih primena u oblasti inženjerstva kvaliteta i inženjerstva pouzdanosti. Ovo je jedan od najvećih naučnih skupova koji se ove godine održavaju u Srbiji

  • 0

ComTrade je već treću godinu domaćin međunarodne naučne konferencije "Upravljanje kvalitetom i pouzdanošću" (International Conference Dependability and Quality Management, ICDQM-2014). ICDQM se ove godine održava 27. i 28. juna. Na konferenciji su do sada učestvovali i zaposleni u kompaniji ComTrade, ali i nastavnici Više škole za informacione tehnologije ITS.

Ove godine učestvuje prof. dr Slavko Pokorni, koji je i član Programskog odbora ICDQM,  sa radom "Problemi proračuna prognostičke pouzdanosti", a u sekciji inženjerstvo kvaliteta učestvuju Goran Radić, dr Slavko Pokorni i dr Valentin Kuleto sa radom "Određivanje ESPB za predmete studijskog programa".

Međunarodna naučna konferencija ICDQM-2014 dugi niz godina predstavlja forum za prezentovanje novih naučnih rezultata, razvojnih istraživanja i privrednih primena u oblasti inženjerstva kvaliteta i inženjerstva pouzdanosti. Prezentovanje se vrši kroz sve faze životnog ciklusa proizvoda i sistema, od marketinga, preko projektovanja, proizvodnje, ispitivanja, korišćenja, do povlačenja iz upotrebe. Iz tog razloga, logičnu celinu konferencije čine i tematske oblasti industrijsko i sistemsko inženjerstvo.

Sedamnaesta po redu međunarodna naučna konferencija ICDQM-2014, predstavlja jedan od najvećih naučnih skupova koji se ove godine održavaju u Srbiji. U zborniku radova (knjiga i CD) ICDQM-2014 je objavljeno 119 saopštenja koji se na konferenciji predstavljaju u okviru plenarnog dela i šest tematskih oblasti (plenarna saopštenja, inženjerstvo kvaliteta, inženjerstvo pouzdanosti, industrijsko inženjerstvo, sistemsko inženjerstvo, vojno inženjerstvo, energetska efikasnost).

U okviru DQM održava se i 5. međunarodna konferencija upravljanja inženjerstvom životnog ciklusa (Fifth DQM International Conference on Life Cycle Engineering and Management). U zborniku ove konferencije je predstavljen 41 rad učesnika iz sedam zemalja (Indija, Rusija, Švedska, Bosna i Hercegovina, Kanada, Rumunija i Srbija).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA