Da li će ovako izgledati Start dugme na novom Windows-u? (FOTO)

Sa novim Start menijem Microsoft pokušava da se vrati na dobro poznato desktop okruženje. Nije poznato da li će se ovaj update pojaviti na jesen za Windows 8.1, ili je u pitanju Windows 9

  • 5

Poznato je da će u nekom trenutku Microsoft vratiti Start dugme na Windows. Ono što još uvek nije poznato je kada će se to tačno desiti, ali najnoviji "screenshot-ovi" otkrivaju kako će on izgledati, i daju naznaku kada bi se mogao pojaviti.

Na fotografiji se vidi da dobro poznati Start meni, koji je malo izmenjen u odnosu na ono što je Microsoft prikazao na svojoj "Build konferenciji" u aprilu.

Još jedna od fotografija koja je procurela u javnost prikazuje takozvane "Metro" aplikacije kako rade u standardnom desktop okruženju na koje smo navikli. Ovo će sigurno biti oduševljenje sa mnoge korisnike kojima se ne sviđa novi Microsoft-ov interfejs.

Međutim, postavlja se pitanje da li su ovi "screenshot-ovi" iz update-a za Windows 8.1, ili je u pitanju novi Windows 9 čije se pojavljivanje očekuje na proleće sledeće godine.

Sa novim Start menijem i modernim korisničkim interfejsom, Microsoft pokušava da se vrati na dobro poznato desktop okruženje koje se mnogim korisnicima sviđa. Nažalost, Windows 8/8.1 naišao je na dosta kritika korisnika koji nisu želeli da ga koriste zbog potpuno novog dizajna koji je više napravljan za touchscreen. Poslednjim većim update-om greška je na neki način ispravljena, ali će povratak Start menija biti pun pogodak.

Videćemo da li ćemo Start meni dobiti na jesen, ili tek na proleće sledeće godine, ali bez obzira na to, Windows je još uvek najpopularniji OS kada su desktop računari u pitanju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    15. jul 2014 | 21:47

    Ja konvergenciju zamisljam ovako: Kada koristim touch, start meni je dizajniran za dodir, a kada prikljucim mis interfejs se dinamucki konvertuje u desktop dizajn. Nije moguce napraviti sistem koji ima jedan dizajn a da je lep za upotrebu i na dodir i sa misem.

  • milan

    15. jul 2014 | 20:59

    na windovs 8 kad pritisnes dugme windovs ono otvori meni kao na telefonu,tako da ce biti isto kao i 8 samo mozda malo brzi.

  • Minja Subota

    16. jul 2014 | 00:27

    S' obzirom da Srbija kasni za Evropom chitavih milion godina, ne kontam sta ce ovo nama kad svaki stoti rachunar mozhe da gura taj windows. Srbija je jezivo razvijena!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA