MENADŽER SONY-ja ZA TELEGRAF: Sa Srbima se o svemu dogovorite uz ćevape i dve rakije! (FOTO)

Menadžer "Sony Mobile Communications" za švajcarsko, austrijsko i balkansko tržište Kristijan Haghofer priča za naš portal o naslednicima popularnih Sony Xperia™ Z2 i Sony Xperia™ Z1 Compact, novom tabletu, Sony-jevom poslednjem pametnom satu i pametnoj narukvici koje će plasirati u Srbiji i tome u čemu se Srbi razlikuju od drugih

  • 2

Kristijan Haghofer menadžer "Sony Mobile Communications" za švajcarsko, austrijsko i balkansko tržište u poslednje dve godine bio je čak 15 puta u Beogradu.

Razgovor za Telegraf u prostorijama kompanije "Comtrade" počinje upoređujući nam saradnju sa partnerima iz Srbije i klijentima iz Švajcarske, Austrije i Nemačke šaljivo podvlačeći kako se sa uvek raspoloženim Srbima o svemu lako dogovori uz ćevape i dve, tri rakije, a da se priča uvek nekako završi debatama o: religiji, istoriji i geografiji.

- Beograd je uvek bio centar regiona i to se vidi - počinje priču za Telegraf raspoloženi Kristijan dodajući da među brojnim prednostima Beograda, reke svakako drže primat na koje je planirao da odvede neke od svojih prijatelja iz Švajcarske.

- Prošli put sam bio na splavovima i veoma su mi se dopali. Svidelo mi se što su vaše reke za razliku od onih u drugim evropskim centrima čiste i tople... Moram da priznam da mi se svidela i vaša narodna muzika. Baš će na beogradskoj reci, uskoro biti promovisana najtanja 5.3-inčna Sony-jeva Xperia T3, sa debljinom od svega 7.3 milimetara - otkriva Kristijan podsećajući nas da je reč o uređaju koji ima IPS-LCD HD TRILUMINOS™ 1280x720 p rezolucije, četvorojezgreni Snapdragon 400 radnog takta 1.4GHz, 8MP kameru sa Exmor RS™ for mobile senzor-om, bateriju kapaciteta 2500mAh.

O tome na koji način će biti predstavljeni poslednji Sony-jevi proizvodi koji će na tržištu biti prodavani posredstvom kompanije "Comtrade" Kristijan kaže:

- Nismo još uvek razmišljali o prezentaciji, ali mogu da vam otkrijem koje proizvode ćemo promovisati na ovdašnjem tržištu: naslednike popularnih Sony Xperia™ Z2 i Sony Xperia™ Z1 Compact, zatim novi tablet, Sony-jev poslednji pametni sat i pametnu narukvicu koja prati fizičke aktivnosti korisnika. Narukvica "čuva" mesta na kojima ste bili u toku dana, pesme koje ste slušali, igrice koje ste igrali, prati ciklus vašeg spavanja kako bi vas svako jutro budila u pravo vreme, obaveštava vas o dolaznim pozivima, porukama, aktivnostima na društvenim mrežama - priča Haghofer, poentirajući da se zapravo radi o narukvici koja prati naš život!

Ovaj njegov zaključak navodi nas na pitanje da li je dobro što nam se tehnologija toliko umešala u život.

- Naravno! - bez dvoumljenja odgovara Kristijan i nastavlja - Tehnologija munjevito napreduje, a trendovi se kreću ka tome da se sve više u nju inkorporiraju prava životna iskustva. U tom "spajanju" leži budućnost. A, dokaz toga da je svaki napredak bolji je svakako Sony-jeva Xperia™ Z2 koja u odnosu na svog prethodnika na primer ima atraktivniji displej sa boljim kontrastom, unapređenu bateriju, RAM memoriju i procesor, kameru koja snima u 4K rezoluciji, Timeshift funkciju i snimanje u Full HD 1920x1080 p rezoluciji sa 120 frejmova u sekundi, što omogućava pravljenje slow-motion video klipova - završava priču za Telegraf Kristijan otkrivajući nam na rastanku da ga čekaju ozbiljni razgovori sa čelnicima srpskih operatera sa kojima će predstaviti nove pametne telefone čija će se imena znati u septembru 2014. godine.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA