Ova futrola produžiće život baterije na smartfonu. Evo i kako (VIDEO)

Ekran je najveći potrošač baterije na današnjim telefonima. Međutim jedna kompanija je došla na ideju da napravi futrolu sa e-ink displejom koji je mali potrošač i čijim će korišćenjem baterija znatno duže trajati

  • 3

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju današnji pametni telefoni jeste kratko trajanje baterije. Najveći potrošač je definitivno ekran, i ma koliko smanjivali osvetljenost, baterija se i dalje brzo potroši.

Takozvani e-ink ekrani su veoma štedljivi, pa je jedna kompanija došla na ideju da napravi futrolu za smartfone sa ovim ekranom, kako bi smanjila potrošnju baterije.

InkCase Plus započeo je svoju kampanju na Kickstarter-u danas. Za sada je dostupna samo za Samsung Galaxy S5, a kompanija obećava da će je napraviti i za svaki model koji skupi 500 glasova. Povezuje se putem Bluetooth low-energy konekcije, i u suštini je dodatni ekran za već postojeći.

E-ink futrola za smartfon

Na njemu će se prikazivati informacija sa aplikacija, kao i notifikacije. Obećano je da će ova futrola omogućiti 18 sati čitanja zahvaljujući maloj potrošnji i dugotrajnoj bateriji. Trenutna cena InkCase Plus futrole iznosi 79 dolara.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    19. jul 2014 | 16:38

    Dobili smo na perfomansama, izgubili na bateriji. Ko hoce bateriju neka se vrati na ciglu ili neka saceka jos malo da se tehnologija usavrsi :D

  • Blam za mene

    20. jul 2014 | 14:36

    Ja imam masku za moj telefon koja ima bateriju,pa napunim masku i baterija mi traje dva dana u nekim slučajevima i duže

  • Gruja

    21. jul 2014 | 00:11

    Ma ja imam eksternu bateriju i od 2600 mah placenu samo 600 dinara.... Njom napunim telefon 2 puta ako ga ne pipnem tokom punjenja a jednom ako sam sve vreme na net i nista ne fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA