Ove tehnologije će promeniti svet kakav poznajemo (VIDEO)

Kako vam zvuči besmrtnost, štampanje ljudskih organa ili savršena veštačka inteligencija sposobna da sama uči i usavršava se? Ovo su samo neke od stvari koje bi u bliskoj budućnosti mogle da postane realnost, i drastično izmene svet kakav danas poznajemo

  • 0

Tehnologija napreduje neverovatnom brzinom iz dana u dan, a neke od njih će drastično promeniti svet u kojem živimo.

U poslednje vreme sve više se priča o savršenoj veštačkoj inteligenciji koja će moći sama da uči i unapređuje se, a nedavno je i kompanija IBM predstavila čip koji funkcioniše po uzoru na ljudski mozak. Danas su nam u pametnim telefonima dostupni virtuelni pomoćnici u vidu Google Now (Android), Siri (iOS), i nedavno predstavljene Cortana (Windows Phone).

Oni nas podsećaju, pamte sve bitne datume, šta trebamo da kupimo kada sledeći put odemo u prodavnicu, i brojne druge stvari, a to je samo početak.

Sledeći na listi su hipersonični vozovi, koji bi drastično mogli da promene načine putovanja, i u potpunosti zamene avio-saobraćaj. Zatvoreni u vakumskoj cevi, ovi vozovi bi lebdeli iznad šina zahvaljujući magnetima, a napajala bi ih solarna energije.

Nosivi računari se u sve većem broju pojavljuju na tržištu. Prvi je probio led Google Glass, a zatim i veliki broj pametnih satova, koji su takođe jedan vid računara. Od gledanja video klipova, snimanja, slikanja, pa do pretraživanja interneta, samo su neke stvari koje možemo raditi sa današnjim nosivim računarima. Iako danas sa njima ne možemo raditi veliki broj stvari, zato što su još uvek u fazi testiranja, ipak možemo da zamislimo kako će izgledati budućnost kada su oni u pitanju.

3D štampanje polako postaje sve popularnije. Uz pomoć ove tehnologije pravićemo bukvalno sve, od igle do lokomotive, a postoji i naznaka da ćemo uz pomoć njih proizvoditi i ljudske organe. 3D štampanje se još naziva i "drugom industrijskom revolucijom".

Google je nedavno predstavio prototip samovozećih automobila. Oni poseduju veliki broj kamera i senzora kako bi pratili sve što se dešava oko njih, i bezbedno stigli na odredište. Ovi automobili bi, ukoliko zažive, drastično smanjili saobraćajne nesreće, a i samo putovanje učinili udobnijim i lepšim.

Besmrtnost je želja mnogih ljudi. S obzirom da se sve više ljudi brine za njihov izgled kako stare, logično je da je istraživanje te oblasti značajno uznapredovalo. Postoji veliki broj istraživanja koje se bave proučavanjem starenja, i željom da taj proces preokrenu i stvore osobu koja bi bila večno mlada. Besmrtnost je još uvek daleko, ali po nekim naučnicima, ne i nemoguća.

Ovo su samo neki primeri tehnologija koje su veoma blizu, a koje će itekako promeniti svet na bolje.

Koje još tehnologije imaju potencijal da promene život kakav danas poznajemo, možete pogledati u ovom video klipu:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA