OBRADOVAĆE VAS: Evo šta nam sve Sony sprema za ovu jesen (VIDEO)

Nova Xperia Z3, Sony SmartWatch 3, ali i poboljšana SmartBand talk fitnes narukvica uz pomoć koje ćemo moći da obavljamo i razgovore su stvari koje nam je japanska kompanija spremila za sive jesenje dane koji su pred nama

  • 1

IFA sajam tehnologije u Berlinu je u punom jeku, a kompanija Sony predstavila je tri nova uređaja. U pitanju su novi Xperia Z3 pametni telefon, pametni sat SmartWatch 3 i pametna narukvica SmartBand Talk.

Da krenemo redom sa predstavljanjem novih uređaja.

XPERIA Z3

Ovaj model nastavio je tamo gde je njegov prethodnik stao. Ekran od 5,2 inča Full HD rezolucije, kamera od 20,7 megapiksela, i naravno vodootpornost su najbitnije karakteristike ovog uređaja. Sony je ovaj put dodao nova širokougaona 25mm sočiva (kako bi više stvari stalo u fotografiju). Što se tiče performansi, nova Xperia je takođe brža od svog prethodnika zahvaljujući još bržem Snapdragon 801 procesoru od 2,5 GHz.

Sony je uneo i neka poboljšanja kada je reprodukcija medija u pitanju. Z3 je doneo novu DSEE HX tehnologiju koja će poboljšati kvalitet kompresovane muzike, a tu je uklanjanje digitalnog šuma koji će utišati gotovo sav zvuk spoljašnje sredine.

Xperia Z3 će se u prodaji naći ove jeseni.

SONY SMARTBAND TALK

Japanska kompanija rešila je da poboljša svoju pametnu fitnes narukvicu, i sada na nju dodela e-ink ekran. Međutim, displej nije jedina nova stvar na SmartBand Talk gedžetu, jer kako i sam naziv sugeriše, uz pomoć njega je moguće i obavljanje poziva. Ima ugrađen zvučnik i mikrofon, a jedino kada ćete ovu opciju moći da koristite jeste kada je narukvica uparena sa telefonom.

Kao i prethodnik i ovaj SmartBand je otporan na vodu i prašinu, a moguća je i zamena narukvice ukoliko je to potrebno. Za njeno funkcionisanje neophodna je najnovija verzija Androida, 4.4 KitKat, NFC čip ili Bluetooth. Baterija će izdržati tri dana, što je manje nego kod prethodnika kojem je baterija trajala pet dana sa jednim punjenjem.

Kao i Xperia Z3 i SmartBand Talk će biti dostupan ove jeseni, a cena će biti oko 160 evra.

SONY SMARTWATCH 3

Sony je pravio pametne satove još pre nego što su postali trend, a pojavom Android Wear operativnog sistema bilo je samo pitanja vremena kada će se japanski gigant odlučiti da napravi sat sa Google-ovim OS-om.

Treći po redu Sony-jev pametni sat imaću quad-c0re procesor na 1,2 GHz, 1,6-inčni ekran, i biće otporan na vodu i prašinu. Ostale ključne karaktersitike su četiri gigabajta RAM memorije, 512 MB RAM memorije, NFC, GPS i baterija od 420 mAh. Sony je takođe naglasio da će SmartWatch 3 podržavati sve funkcije koje će Android Wear uskoro doneti. Veličina baterije je takođe prijatno iznenađenje, i sugeriše da bi novi pametni sat mogao da izdrži dva dana sa jednim punjenjem.

Cena ovog uređaja biće oko 230 evra i pojaviće se na jesen.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    4. septembar 2014 | 17:58

    Kao korisnik Z2, mogu sa sigurnoscu reci da nema potrebe za prelaz na Z3. Vecina napretka je softverske prirode, a to ce odraditi momci sa XDA. Drago mi je sto nisu poletjeli na qhd ekran, koji je najveca glupost u eri pametnih telefona. Zato baterija na Z3 po najavi moze izdrzati 7 dana(iako je manja nego na Z2). Ok, vidjecemo (a i to je softverski ) :) Z3 compact odlican, tablet jos bolji. Dizajner Smart watch-a 3 moze izvrsiti samozapaljenje odmah, rado bih mu dodao upaljac. Nova kamera QX1 sa izmjenjenivim objektivima je takodje mnogo ozbiljna sprava (ko poznaje Sonu Nex Mirrorless seriju znace o cemu pricam). Sve u svemu, Sonu napreduje, i to krupnim koracima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA