ZA NEVERICU: Ugradio čip u ruku kako bi kontrolisao uređaje po kući (FOTO) (VIDEO)

Ben Slejter je veliki entuzijasta, a na ovu ideju je došao željno iščekujući iPhone 6. Prema njegovim rečima postupak ubacivanja je bio veoma bolan, ali on sada može da uključuje/isključuje uređaje po kući jednostavnim pokretom ruke

  • 13

Ben Slejter živi život budućnosti u pravom smislu te reči. Naime, ovaj Australijanac je pod svoju kožu ugradio mikročip kako bi kontrolisao razne elektronske uređaje jednostavnim pokretom ruke. On na levoj ruci ima ugrađen RFID (mikročip koji radio-talasima vrši identifikaciju) veličine zrna pirinča.

Ben je veliki entuzijasta, a na ovu ideju je došao željno iščekujući iPhone 6. Ovaj direktor marketinga se nada kako će sledeća generacija Apple-ovog pametnog telefona imati sposobnost da "čita" mikročip koji se nalazi između palca i kažiprsta.

Novi dodatak Benovom telu omogućiće mu da otvara elektronska vrata, upali automobil, uključuje/isključuje svetlo, ali i da skladišti lične podatke na čipu. 

- Ovaj čip mi omogućava da skladištim lične informacije o sebi, što znači da uz pomoć NFC-a mogu jednostavno da pošaljem podatke na bilo koji pametni telefon koji poseduje ovu tehnologiju. Ovo je idealan trik za žurke - izjavio je Ben.

- Procedura ubacivanja čipa je bila veoma bolna, ali brza. Morao sam da budem veoma pažljiv dok je rana tokom dve nedelje zarastala kako ga ne bih pomerio, što bi dovelo do toga da čip "putuje" mojom šakom - priča Ben.

Mikročipovi koji se "ubacuju" u ljude postali su veliki trend u Americi nakon što su predstavljeni 2004. godine, a sada se oni polako šire i na druge kontinente.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djjsjs

    8. septembar 2014 | 23:34

    Ma nisu nesto napredovali ovo treba u mozak sttavljat xD salim se ovo treba zabranuti

  • cobra11

    8. septembar 2014 | 17:17

    Uzas... Ko nije gledao, neka pogleda film "Digitalni andjeo"...

  • krajišnik

    8. septembar 2014 | 17:08

    Počelo je počelo,radujte se lakoverni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA