Ovih 10 stvari morate da znate o novim Apple uređajima (FOTO) (VIDEO)

Na veliko oduševljenje svih fanova Apple-a, IT gigant je juče na konferenciji u Kupertinu predstavio nove uređaje koji će im prema mišljenju mnogih osigurati lepu budućnost

  • 6

Veliki iPhone, mobilno plaćanje i pametni sat - Apple je konačno predstavio tri stvari koje su ključne za budućnost kompanije.

iPhone 6 od 4,7 inča dobio je i većeg brata iPhone 6 Plus sa ekranom od 5,5 inča. Oba modela dolaze sa NFC tehnologijom i "Apple-Pay" sistemom plaćanja. Kada je reč o Apple Watch-u, prvom pametnom satu giganta iz Kupertina, on je spreman da se nadmeće sa Android Wear uređajima uz pomoć svog prilagodljivog dizajna i potpuno novim interfejsom.

U nastavku pročitajte najbitnije stvari koje se tiču novih uređaja kompanije Apple.

NOVI DIZAJN

Apple je menjao svoj dizajn tokom godina, od zaobljene pozadine na originalnom iPhone-u, pa do ravnog dizajna na modelu 5S. Danas, po prvi put imamo dve različite veličine iPhone-a u istoj generaciji, koji dolaze sa gomilom promena. Vizuelno, Šestica je još uvek prepoznatljiv kao iPhone.

Sada se stakleni prednji deo stapa sa metalom koji se nalazi sa strane, a takođe su novi modeli tanji nego prethodni. Displej je otporniji i ima veću rezoluciju. Baterija je na manjem iPhone-u 6 malo poboljšana, dok je veći dobio duplo veću u odnosu na model 5S.

IPHONE 6

U poređenju sa modelom 5S koji ima displej od četiri inča, iPhone 6 je i dalje veliki telefon sa Retina HD ekranom od 4,7 inča. Novi displej ima rezoluciju od 1334 x 750 piksela, i jonsku zaštitu preko njega, a ne safirnu kao što se spekulisalo prethodnih meseci. Kućište je debljine 6,9 mm, a performanse su takođe povećane zahvaljujući novom A8 procesoru i iOS 8 operativnom sistemu.

IPHONE 6 PLUS

Apple je sa ovim modelom ušao na tržište sve popularnijim fableta, a ovo je ujedno i njihov najveći telefon. iPhone 6 Plus ima Retina HD displej veličine 5,5 inča, sa rezolucijom od 1920 x 1080 piksela. Iako je najveći do sada, on je i tanji od iPhone-a 5S.

Plus je takođe dobio i nove "gesture" funkcije. Duplo tapkanje "home" dugmeta i vrh ekrana skrolovaće na dole, što znači da će elementi na vrhu stranice biti na dohvat prsta. Pokreće ga novi 64-bitni A8 procesor, koji je 13 odsto manji nego prethodnik, ali zato značajno brži, naročito u video igrama.

A8 PROCESOR RADI SA BAROMETROM 

Apple je obećao značajno poboljšanje brzine sa novom generacijom procesora. Prema rečima kompanije, ovaj čip je 50 odsto efikasniji u odnosu na A7 modele koji se trenutno nalaze u njihovim uređajima, a još je i 13 odsto manji. Zbog novog dizajna telefoni će se i manje zagrevati.

IT gigant je dosta pažnje posvetio praćenju svih bitnih informacija o zdravlju korisnika i njegovom životu. Novi iPhone u sebi ima ugrađen barometar koji će meriti vazdušni pritisak, a u narednim mesecima možemo očekivati i veće mogućnosti fitnes gedžeta.

KAMERA JE STABILNIJA

Novi modeli iPhone-a doneli su i poboljšane kamere. Iako imaju osam megapiksela kao i prethodnici, senzor je poboljšan. Nova generacija iSight senzora sada ima nešto što Apple zove "focus pixels". Ovi pikseli će omogućiti DSLR phase-detection autofokus, koji je dvaput brži nego na modelu 5S.

Sada je za pravljenje HDR fotografija dovoljno jednom pritisnuti dugme. Video snimke je moguće praviti u 1080p rezoluciji sa 30, odnosno 60 frejmova u sekundi. iPhone 6 Plus ima i optičku stabilizaciju slike.

iOS 8 POJAVIĆE SE 17. SEPTEMBRA

Apple tokom predstavljanja novih uređaja nije previše vremena potrošio na predstavljanje novih opciju u najnovijoj verziji svog mobilnog operativnog sistema iOS 8. Rečeno je samo da će se pojaviti dva dana pre pojavljivanja iPhone 6 i 6 Plus.

VIŠE OD SATA

Prvi Apple-ov pametni sat ne zove se iWatch kao što se spekulisalo, već Apple Watch. Novi uređaj može se koristiti kao modni detalj, alat za komunikaciju, fitnes i plaćanje. Kao što se i pričalo prethodnih meseci, postojaće u dve veličine i sa šest različitih narukvica koje je Apple sam kreirao.

Ovaj pametni sat ima ekran osetljiv na dodir koji pravi razliku između tapkanja i dugačkog držanja prsta. On će takođe pratiti broj napravljenih koraka, otkucaje srca, a puniće se indukovano. Međutim, za njegovo funkcionisanje neophodan je iPhone.

"DIGITAL CROWN" INTERFEJS

Ključ za kontrolu interfejsa ovog pametnog sata nalazi se u dugmetu koji se nalazi sa strane. Uz pomoć njega omogućeno je zumiranje mape ili skrolovanje kroz poruke na primer. Njegovim pritiskanjem vraćamo se na početni ekran.

Interfejs je dizajniran tako da smanji poteškoće tokom korišćenja zbog malog ekrana. Aplikacija za poruka koja je sastavni deo Apple Watch-a omogućavaće kucanje glasom. Interfejs će čak razlikovati načine kojim dodirujemo interfejs, što će korisnicima doneti veći broj opcija.

PRAVI HEALTH I FITNES UREĐAJ

Apple Watch uključuje fitnes aplikaciju koja će pratiti aktivnost korisnika tokom dana. Tu je i aplikacija za vežbanje koja će pratiti stanje korisnika tokom trčanja ili vožnje bicikla.

DVE VELIČINE I GOMILA NARUKVICA

I dok Google-ove Android Wear pametne satove proizvode različititi proizvođači, Apple pokušava da sam napravi sopstvenu liniju ovih  uređaja. Za sada, Apple Watch dolazi u dve veličine, i sa šest različitih narukvica (metalna, plastična, kožna...) koje se mogu zameniti.

Apple Watch će se u prodaji naći početkom sledeće godine po ceni od 349 dolara.

Pogledajte najzanimljivije trenutke sa Apple-ovog predstavljanja novih uređaja:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    10. septembar 2014 | 15:52

    Disajn je katastrofalan. To vise nije Aifon nego kopia Samsunga. Prelazim na Nokiu.

  • Grr

    10. septembar 2014 | 18:55

    Pa na Nokiu necu jos, bar dok ne naprave win na nivou win7. Ali imao sam 4S kad je bio top model. Stvarno je radio super da bi dobio kopletne mogucnosti odradeo sam jailbreak sam onda presao na S3, sad sve ove stvari imam na Note3 kao sto nudi 6+. A i generalno nesto svi tapkaju u mesto i nicekmg sustinski novo da izbace.

  • Mile

    11. septembar 2014 | 10:14

    Sat je odvratan, a da to isprave trebaće im godinu dana za razliku od sony samsung itd....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA