Google lansirao Kamila-View u pustinji (FOTO) (VIDEO)

Google je svoju čuvenu kameru Trekker koja snima u svim pravcima zakačio na kamilu u Liva pustinji koja je deo Ujedinjenih Arapskih Emirata, kako bi zabeležio prelepe peščane dine

  • 1

Google Street View je od sada dostupan i u delovima Liva pustinje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE). Za to je zaslužna kamila koju je čuvena kompanija iznajmila, i na čija je leđa zakačila kameru kako bi snimila ovaj deo planete.

Slike koju je kamila zabeležila uključuju peščane dine visoke između 25 i 40 metara. Ova predela su bila dom ljudima u kasnom kamenom dobu, što znači da je Liva pustinja jedno od najstarijih naseljenih mesta u UAE.

Zahvaljujući Street View-u možete obići i Liva oazu, koja je ujedno i najveća na Arabijskom poluostrvu. Mnogi sadašnji stanovnici Ujedinjenih Arpaskih Emirata vode poreklo upravo iz ovih oblasti koje su naseljavali prva plemena. Ovu oazu sada posećuje veliki broj turista iz raznih krajeva sveta.

Ovo nije prvi put da je Google zakačio Trekker (specijalno kameru koja snima sve oko sebe) na neobična prevozna sredstva. Iako se većinu Street View-a snima automobilom, internet gigant je kameru takođe zakačio na bicikl, električne sanke i čoveka.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA