BILO JE PITANJE VREMENA: Otkriven prvi zavisnik od Google naočara

Pacijent koji je dijagnostikovan sa ovim poremećajem nosio je Google Glass 18 sati dnevno i skidao ga je jedino kad spava

  • 0

Google Glass je veoma popularan gedžet, a veliki broj ljudi koji ga koriste bukvalno ga ne ispušta iz ruku. Doktori su sada kod jednog 31-godišnjaka u San Dijegu dijagnostikovali psihički poremećaj zavisnosti od interneta, koji je uslovljen upravo Google Glass-om.

Pacijent koji je vojno lice, nosio je ovaj gedžet 18 sati dnevno. On je toliko zavistan od njega, da kada god mu neko postavi pitanje, instinktivno kreće rukom ka glavi gde se obično nalazi Glass kako bi dao odgovor, bilo je da on tamo ili ne.

Ovaj slučaj probudio je zabrinutost kod stručnjaka o efektu koji ovaj, i slični uređaji imaju na mentalno zdravlje ljudi. Prema podacima bolnice u kojoj se leči pomenuti čovek, on ima istoriju kompulsivnog ponašanja generalno, a ne samo kada koristi savremene gedžete.

Za sada je samo jedan slučaj zavisnosti od Google Glass-a zabeležen, pa ne mora da znači kako ovaj uređaj izaziva veću zavisnost od drugih.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA