Napravljen prvi lebdeći skejtbord (FOTO) (VIDEO)

Ljudi su još od 1989. godine i filma "Povratak u budućnost 2" sanjali o letećim skejtovima, a mnogi su do sada pokušali da ovu "magiju" pretvore u realnost, doduše uvek neuspešno. Međutim, stvari će se uskoro promeniti

  • 2

Kompanija Arx Pax iz Kalifornije napravila je pravi lebdeći skejtbord (hoverboard). On će se u prodaji zvanično pojaviti u oktobru 2015. godine i koštaće 10.000 dolara.

Hoverboard kompanije Arx Pax zaista lebdi, ali postoji jedan problem - on će lebdeti samo iznad specijalnih površina jer za levitaciju koristi magnete. Trenutni prototip pod imenom Hendo lebdeće tri centimetara iznad zemlje i moći će da podigne 140 kilograma u trajanju od 15 minuta. On koristi snažno magnetno polje da bi se odvojio od zemlje i lebdeo.

To nažalost znači da će Hendo lebdeti samo iznad površine koje su napravljene od obojenih metala kao što su bakar ili aluminijum. Još uvek ne možemo očekivati da ćemo uz pomoć ovog skejta ići u prodavnicu, ali se ova tehnologija može iskoristiti za na primer pomeranje teškog tereta bez trenja.

Hendo još uvek ne poseduje pogon kako bi se kretao u željenom pravcu, tako da on za sada samo lebdi i može da se rotira oko svoje ose. I ovaj problem bi mogao da se reši u narednom periodu zahvaljujući osetljivim panelima koji bi se nalazili ispod nogu osobe koja stoji na dasci.

Arx Pax trenutno pokušava da prikupi 250.000 dolara na popularnom sajtu Kickstarter da bi počeo sa masovnom proizvodnjom ovog uređaja.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theguardian.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegovac

    22. oktobar 2014 | 22:23

    Hajahha ovo je glupost kosta 10000 a vrijedi samo kao magnet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA