SINERGIJA 14: Završena najveća IT konferencija u regionu (FOTO)

Ovogodišnja Sinergija, koju je posetilo više od 1.500 ljudi, zatvorena je održavanjem dva panela i specijalnom sesijom na kojima su definisana pitanja i ponude rešenja u savremenim trendovima poslovanja

  • 0

Jučerašnji "Business Day" zaokružio je četvrti dan najveće i najuticajnije regionalne IT konferencije Sinergija 14 u organizaciji kompanije Microsoft i obeležili su ga susreti predstavnika iz sveta poslovanja.

Kroz održavanje dva panela i specijalne sesije na kojima su razmatrali definisanje pitanja i ponude rešenja u savremenim trendovima poslovanja, menadžeri najpoznatijih kompanija koje posluju u Srbiji imali su priliku da čuju šta ih očekuje u budućnosti kada je reč o elektronskom poslovanju i servisima, kao i o trendovima mobilnosti.

Pozdravljajući okupljene, direktor Microsofta u Srbiji i Crnoj Gori Željko Vujinović istakao je partnerstva javnog i privatnog sektora i dodao da je cilj ovakvih skupova da privreda na efikasan način počne da koristi već razvijena tehnološka rešenja.

Ideja jeste da vi budete uspešniji i bolje pozicionirani na tržištu, kao i da vam prezentujemo našu viziju, tj. kako mi gledamo na razvoj tržišta - zaključio je Vujinović.

Na prvom panelu čija tema je bila "Budućnost e-poslovanja i e-usluga" učesnici su bili: Ove Fredheim, generalni direktor Telenora u Srbiji, Milan Simić, Izvršni direktor za IT podršku i ICT servise u kompaniji Telekom Srbija, Dr Mihailo Jovanović, direktor Direkcije za IT i elektronske komunikacije u JP "Pošta Srbije", Marko Marković - COO Banca Intesa, Miroslav Rebić, član izvršnog odbora Societe Generale banke i Branislav Vujović, predsednik New Frontier Group.

Kao jedna od bitnih tema današnjeg panela pomenuto je pitanje promene strategije i analize trenutnih situacija u kojima kompanije posluju, jer je to, po mišljenju panelista, od presudnog značaja za opstanak firmi. Kada je reč o inovativnosti, zaključeno je da savremene kompanije, bez obzira da li su globalne ili lokalne, moraju dobro da poznaju svoje potrošače kako bi obezbedile rast.

"Produktivnost i mobilnost u savremenom poslovanju“ bila je tema drugog panela, na kojem su učestvovali: Katarina Đorđić, direktor sektora za brigu o poslovnim korisnicima u Telekomu Srbija, Ivana Višnjić, direktor plana i analize u kompaniji Jaffa, prof. Dr Vidan Marković, pomoćnik generalnog direktora za ITS i organizaciju, DDOR Novi Sad Unipol Gruppo, Rade Hajder, tehnički direktor za finansijske servise u Telenor banci, Vladimir Banić, Microsoft Business Development Manager u kompaniji ComTrade i Marko Marjanović, Account Technology Strategist u kompaniji Microsoft.

"Nulto" približavanje korisniku je osnov za ispunjavanje potreba korisnika, a od mobilnosti se očekuje smanjenje troškova i njihovo premeštanje u profit. Zadovoljstvo budućih korisnika će biti mereno tako što će im se podaci ponuditi u realnom vremenu i na taj način im omogućiti donošenje ispravnih odluka, zaključeno je na panelu.

Ovim panelima, kao i uz još nekoliko zatvorenih sesija na Biznis danu, završena je Microsoft Sinergija - četvorodnevna, najveća regionalna konferencija u oblasti IT industrije, koju je posetilo više od 1.500 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA