BOG INTERNETA: Ovaj čovek određuje budućnost Google-a

Generalni direktor čuvene kompanije, Leri Pejdž, dao je Sundaru Pičaiju, koji je do sada bio zadužen za Chrome, Android i web aplikacije, kontrolu nad Search, Google+, Ads, infrastrukturom i drugim projektima koji će oblikovati budućnost Google-a

  • 4

Aktuelni potpredsednik u kompaniji Google zadužen za Chrome, Android i web aplikacije, Sundar Pičai, sada je dobio kontrolu nad gotovo svakom divizijom Google-a.

Ovakva odluka uopšte nije iznenađenje. Sundar Pičai je već devet godina zaposlen u Google-u, a njegove poslovne odluke i vođstvo su značajno doprineli razvoju i uspehu kompanije.

On je između ostalog svojevremeno bio jedan od glavnih kandidata za čelnu poziciju Microsofta, nakon odlaska Stiva Balmera. Na kraju je generalni direktor Microsofta postao Satja Nadela.

Naravno, neće baš svi Google projekti doći pod okrilje Pičaija. YouTube i dalje ostaje pod kontrolom Suzan Vojčički, dok Pejdž pod svojim okriljem i dalje drži internet-of-things, Google X, biotehnološke inovacije i drugo. Lari Pejdž je više zainteresovan za projekte "na duže staze", koje definišu Google-ov pogled na budućnost i inovacije, te da ovaj segment kompanije nikako neće biti zapostavljen.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: recode.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • saladin veličanstveni

    27. oktobar 2014 | 13:47

    Gospodin ,očigledno,vuče korene iz Draginja,mada mi se čini da sam ga već sreo na vašaru u Rumi.

  • omax

    28. oktobar 2014 | 17:17

    Ali ko da sam znao ! Da je nas covek ....

  • Bond

    2. novembar 2014 | 10:22

    Veselin ima isti dzemperic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA