KONAČNO U SRBIJI: Proradila kupovina aplikacija preko Google Play-a?

Čim se otvori Google Play pojaviće se nova kategorija koja do sada nije postojala "Top Paid", u kojoj možete pronaći aplikacije koje se trenutno najviše kupuju, pored kojih piše njihova cena

  • 9

Danas se na Android marketu Google Play pojavila opcija i za kupovinu aplikacija. Do sada smo iz Srbije mogli da preuzimamo samo besplatne aplikacije, ali je Google sada po svemu sudeći rešio da nam omogući i ovu opciju.

Čim se otvori Google Play pojaviće se nova kategorija koja do sada nije postojala "Top Paid", u kojoj možete pronaći aplikacije koje se trenutno najviše kupuju. Probali smo da preuzmemo neku od tih aplikacija, međutim dobijali smo poruku da se "aplikacija koju želimo da kupimo trenutno ne može pronaći".

Sa druge strane, kada smo pokušali da putem internet pretraživača kupimo neku aplikaciju, dobijamo poruku da nijedan uređaj koji je povezan sa nalogom nije kompatibilan sa njom.

Moguće da je ova funkcija još uvek u fazi testiranja, i da će sve proraditi u roku od nekoliko sati ili dana. Za kupovinu će biti neophodno povezati kreditnu ili debitnu karticu sa Gmail nalogom kako bi se transakcija izvršila.

Da li je ovo samo još jedan test Google-a, ili ćemo zaista uskoro moći da kupujemo aplikacije ostaje nam da vidimo. Ukoliko se mogućnost kupovine u našoj zemlji konačno obistini, dobićemo pristup gomili novih aplikacija koje do sada nismo mogli da probamo. Takođe, možda će Google u skorije vreme omogućiti i kupovinu uređaja kao što su Nexus 5, 6, 9.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    29. oktobar 2014 | 20:49

    Zar ne bi trebalo da su cene u dinarima u našoj zemlji, a ne u dolarima???

  • ЧЕТНИК

    29. oktobar 2014 | 22:06

    A ko ce da placa

  • Heheh

    29. oktobar 2014 | 19:48

    Ima da radi 3 dana i cao. Kao i PPal :D. Cisto da vidimo da postoji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA