Otkriven opasan virus koji napada iPhone!

Pretpostavlja se da je preko 350.000 uređaja zaraženo ovim virusom

  • 16

Ko kaže da virusi i razni malware-i napadaju samo Android? Sada je i Apple-ov operativni sistem iOS pod napadaom jednog virusa. Naime, ovaj virus može da napadne sve one koji koriste druge nezavisne markete za preuzimanje aplikacija.

Malver pod imenom WireLurker je veoma impresivan, ako ništa drugo onda zbog toga što on može da napadne i iOS uređaje koji nisu jailbreak-ovani. Prema prvim informacijama, moguće je da su uređaji stotine hiljada ljudi inficirani.

On se prenosi putem USB konekcije, a upravo se na taj način veliki broj aplikacija sa kineskog marketa "Maiyadi App Store" koristeći Mac OS instalira na iOS. WireLurker je veoma opasan zato što će kada zarazi uređaj sve druge aplikacije pretvoriti u malware.

Istraživači su utvrdili da su inficirane aplikacije preuzete preko 350.000 puta. U suštini, jedino što trebate da radite kako bi izbegli ovaj opasan virus, jeste da ne koristite nijedan drugi market za preuzimanje aplikacija, osim zvaničnog. Isto važi i za Android.

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA