Ovo je prvi mobilni telefon sa video igricom (FOTO)

Za mobilni telefon Hagenuk MT-2000 verovatno nikada niste čuli, ali je on prvi koji je imao video igricu u sebi. Prva igrica koja se našla u mobilnom telefonu je čuveni Tetris

  • 0

Danas su video igrice na mobilnim telefonima normalna stvar, ali je zato to pre 20 godina bila samo naučna fantastika. Prvi mobilni telefon koji je u sebi imao video igricu pojavio se 1994. godine, u pitanju je Hagenuk MT-2000, a poređenja radi, čuvena Zmijica pojavila se tri godine kasnije na Nokia-i 6110.

Prva igrica koja se našla u mobilnom telefonu je čuveni Tetris, koji je u to vreme bio veoma popularan, ali i jednostavan za pokretanje na tadašnjem hardveru. Naravno, to je bila jedina igra u telefonu, i nije bilo moguće ubaciti nove. Tadašnji mobilni telefoni su prvenstveno bili namenjeni za pozive, a ne za gejming.

MT-2000 je takođe bio specifičan po tome što je bio jedan od prvih telefona čiji su se dugmići menjali u odnosu na ono što se prikazuje na interfejsu ekrana. Antena je takođe bila drugačija u odnosu na tadašnje uređaje, i protezala se celom dužinom gornje ivice telefona, umesto da viri pravo u vis.

Telefoni kompanije Hagenuk nisu dobro prošli na tržištu pa je to jedan od razloga zbog čega je malo ljudi čulo za ove uređaje.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: phonearena.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA