ODRŽAN 11. MOBILE MONDAY: Šta je dolazak iPhone-a u Srbiju konkretno promenio? (FOTO)

- Dobili smo kompletnu ponudu iPhone-a i sigurnost, jer svi aparati imaju garanciju od dve godine i kompletnu tehničku podršku Apple-a - rekao je predstavnik Telekoma Srbija Petar Jandrić

  • 0

Juče je u beogradskom Mikser House-u održan 11. po redu Mobile Monday, a glavna tema ovog puta bila je konačni dolazak iPhone u našu zemlju, kao i šta je to konkretno promenilo, kako za korisnike, tako i za same programere.

Nakon pet godina pregovora, iPhone je stigao u Srbiju i prodaje se po najpovoljnijim uslovima, uz potpunu podršku Apple-a, rečeno je na konferenciji Mobile Monday.

- Dobili smo kompletnu ponudu iPhone-a i sigurnost, jer svi aparati imaju garanciju od dve godine i kompletnu tehničku podršku Apple-a- rekao je predstavnik Telekoma Srbija Petar Jandrić.

Jandrić je dodao da je Apple imao niz zahteva koje je bilo neophodno ispoštovati, ali da su svi bili legitimni i usmerni ka što boljem iskustvu korisnika. Posebnih zahteva, tvrdi, nije bilo.

- Prodaja je počela 31. oktobra sa akcentom na iPhone 6 i 6 Plus, a svi novi modeli koji se budu pojavljivali biće dostupni u isto vreme u Srbiji i regionu - rekao je predstavnik Telekoma Srbija, Siniša Maravić.

Tehnički direktor TV B92 Ivan Jelić istakao je da su redovi za taj telefon nešto novo što se nije dešavalo u Srbiji, iako su kod nas primanja mala. On je, rekao je, u nekoliko navrata pokušao da kupi novi ajfon kod obe kompanije koje ga prodaju, ali je u svakoj poslovnici dobijao isti odgovor "koliko god dobijemo, to ode za jedan dan".

Još jedna stvar koju je Jelić napomenuo je da u Srbiji još uvek ne postoji podrška za AppStore, kao i da se ne zna da li će se to uskoro promeniti.

Na samom kraju jedanaestog Mobile Monday-a prezentaciju je održao i iOS programer Mlađan Antić, koji je objasnio sve prednosti ovog programiranja. On je takođe pomenuo stvari koje su neophodne za sve koji žele da krenu sa pravljenjem aplikacija za iOS, i dodao da je u našoj zemlji manjak ove vrste programera, i da je potreba za njima ogromna.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA