SIVA KUTIJICA STARA DVE DECENIJE: Danas je 20 godina od pojave PlayStationa 1, konzole koja je promenila svet video igara!

Je l' se sećate trenutka kada ste prvi put u ruke uzeli sivi džojstik Sony Playstation- a? E pa, danas je tačno 20 godina od kada se pojavila najpopularnija igračka konzola na svetu

  • 10

Na današnji dan, 3. decembra 1994. godine, dakle pre tačno 20 godina, Sony je na japansko tržište izbacio svoju prvu konzolu - PlayStation.

Malo je ko tada mogao pretpostaviti koliki će uticaj ta mala siva kutija ostaviti na industriju video igara, a još je manje ljudi moglo da zamisli da će platforma doživeti 20. rođendan. Šuhei Jošida, predsednik kompanije Sony je tim povodom na svom blogu napisao nekoliko redova i zahvalio se svima koji su ove dve decenije proveli uživajući uz ovu fenomenalnu konzolu.

- 20 godina je mnogo vremena. 1994. godine mnogi su mislili da je Sony lud što izbacuje vlastitu igračku konzolu na tada, po nekima i prezasićeno tržište. Ko bi im zamerio? Sony je bio poznat po radu na potrošačkoj elektronici i audioopremi. Međutim, igračke konzole? -  napisao je Jošida zahvalivši se naknadno svim vernim igračima koji su omogućili da Sony-jev PlayStation stigne gde se nalazi danas, na vrh sveta i da važi za jednu od najboljih konzola za video igre u istoriji.

Kako bi obeležio 20- ti rođendan svoje igračke platforme Sony je najavio posebno ograničeno izdanje PlayStationa 4 koje stiže u sivoj boji, identičnoj onoj koja je korištena za prvu konzolu, a koje će biti dostupno u svega 12.300 primeraka, što odgovara broju lansiranih PlayStationa 1994. godine. Sivu konzolu moći će da kupe igrači iz svih delova sveta, a na evropskom će tlu biti dostupna za 499 eura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VEOMA ZEZNUT LIK

    3. decembar 2014 | 23:44

    I danas igram Crasha na njemu

  • Firestarter☆

    3. decembar 2014 | 23:00

    Secam se nisam se skidao s njega...zaboravio sam da imam devojku kad sam kupio prvi play station.

  • Ds

    4. decembar 2014 | 07:32

    Eeee imam ga i dan danas igrao sam ga sa bratom ceo dan i noc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA