Priča da je Apple nastao u garaži je laž. Evo šta je prava istina

- Nismo imali novca. A kad nemaš novca ne možeš raditi kod kuće - objasnio je Stiv Voznijak i tako srušio inspirativnu priču o poznatoj garaži za koju su mnogi verovali da je baš u njoj svoj put prema uspehu započela jedna od najvećih kompanija današnjice

  • 9

Veliki broj ljudi čuo je priču kako su Stiv Džobs i Stiv Voznijak, osnivači Apple-a, svoj posao započeli u jednoj garaži u Kaliforniji gde su napravili prvih 50 računara. Međutim, prema najnovijim informacijama izgleda da ta priča nije baš sasvim istinita.

- Ta garaža je svojevrsni mit. Nismo tamo pravili računare, niti planirali naše proizvode. Tamo ih nismo ni sastavljali. Garaža zapravo nije imala nikakvu bitniju namenu, osim što je bila prostor za druženje u kojem smo se osećali kao kod kuće - izjavio je Voznijak u intervjuu za Bloomberg.

- Nismo imali novca. A kad nemaš novca ne možeš raditi kod kuće - objasnio je Voznijak i tako srušio inspirativnu priču o poznatoj garaži za koju su mnogi verovali da je baš u njoj svoj put prema uspehu započela jedna od najvećih kompanija današnjice.

Ako je suditi prema onome što tvrdi Voznijak, Apple je "rođen" na sasvim drugom mestu.

- Posao je zapravo odrađen u mom odeljenju u kompaniji Hewlett-Packard (HP) u Kupertinu. Bilo je to neverovatno vreme, samo pet godina pre nego što sam napravio prvi Apple računar, 1975. godine. Već sledećeg leta sam napravio Apple II - objasnio je Voznijak.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: nydailynews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA