DA LI IH SE SEĆATE? Ove telefone smo svi voleli (FOTO)

Sada kada tržište drže Android i iOS uređaji, malo starija generacija će se sa osmehom setiti telefona koji se nalaze u nastavku

  • 55

Pre samo deset godina nismo mogli da zamislimo da će mobilni telefoni toliko napredovati. Današnje hardverske karakteristike i mogućnosti neuporedive su sa uređajima koji su pre samo deceniju bili pravi hit.

Sada kada tržište drže Android i iOS uređaji, malo starija generacija će se sa osmehom setiti telefona koji se nalaze u nastavku.

Nokia 3210

Foto: Promo Foto: Promo

Ovaj model se pojavio 1999. godine. On je prvi u generaciji, a iako su se nakon njega pojavili značajniji, 3210 je bio potpuno hit među korisnicima. Sve Nokia-e su poznate po izdržljivosti, pa se tako i ovaj model može pohvaliti ovom karakteristikom. Pored toga imao je tri igrice i mogućnost promene melodije, što je u to vreme bila prava retkost.

Cena  ovog uređaja je bila 450 evra.

Sony Ericsson K800i

Foto: Promo Foto: Promo

Ova kompanija nažalost više ne postoji u ovakvom sastavu. Sony i Ericsson su se razišli, ali je bez obzira na to teško zaboraviti telefon koji je imao posebno dugme za fotografisanje i poklopac za senzor kamere sa zadnje strane. Čak je i Džejms Bond u jednom od svojih filmova fotografisao sa ovim telefonom.

K800i pojavio se 2006. godine i koštao je 450 evra.

Nokia N95

Foto: Promo Foto: Promo

Nokia je nekada bila ono što su danas Samsung ili Apple na primer. Finska kompanija dominirala je tržištem običnih i pametnih telefona. Među prvim smartfonima je bio i N95 koji je radio na S60/Symbian operativnom sistemu. Imao je kameru od pet megapiksela, Wi-Fi i GPS. Nokia N95 pojavio se 2007. godine, i u to vreme koštao je 500 evra.

BlackBerry Bold

Foto: Promo Foto: Promo

Nakon što se iPhone pojavio na tržištu telefona, kanadska kompanija predstavila je seriju Bold 9000, koja je nudila HSDPA brzinu mobilnog interneta, mogućnost proširivanja sa SD karticom i QWERTY tastaturu za lakšu komunikaciju među korisnicima. Bold 9000 pojavio se 2008. godine i koštao je 550 evra.

HTC Desire

Foto: Promo Foto: Promo

Ovo je jedan od prvih Android uređaja. Isticao se zbog jednostavnog dizajna, nekoliko hardverskih tastera i track senzorom za lakše korišćenje. Imao je procesor od 1 GHz i prve verzije Android operativnog sistema. Pojavio se 2010. godine i u to vreme koštao je 600 evra.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rasa

    5. januar 2015 | 18:41

    Ja sam bio vlasnik 3210, a ponosno izjavljujem da sam danas porucio Segu sa igricom Mortal kombat 3 :)

  • Sema

    5. januar 2015 | 18:51

    Nokiju N95 imam i dan danas, odlicno mi radi. To mi je jedan od najomiljenijih telefona :)

  • yande

    5. januar 2015 | 19:07

    n95 masina obozavao sam je :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA