Ovaj gedžet će svaki televizor pretvoriti u kompjuter (VIDEO)

Intelov "Compute Stick" priključuje se na HDMI port televizora i u trenutku ga pretvara u kompjuter koji funkcioniše na Windows 8.1 operativnom sistemu

  • 6

Na najvećem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, Intel je predstavio jedan veoma zanimljivi gedžet. Reč je o uređaju koji može da svaki običan HD televizor pretvori u potpuno funkcionalni desktop računar.

Intelov "Compute Stick" priključuje se na HDMI port televizora i u trenutku ga pretvara u kompjuter koji funkcioniše na Windows 8.1 operativnom sistemu. "Compute Stick" će se u prodaji naći u martu po ceni od 149 dolara. Ovaj veoma zanimljivi gedžet u sebi ima Intel Atom procesor sa četiri jezgra, 2 GB RAM memorije i 32 GB prostora za skladištenje podataka.

Postojaće i jeftinija verzija ovog uređaja koja će koštati 89 dolara, s tim što će on funkionisati na Linux operativnom sistemu. Takođe, on neće biti toliko jak kao originalni "Compute Stick", imaće 1 GB RAM memorije i 8 GB prostora za skladištenje podataka.

Foto: Promo Foto: Promo

Oba modela podržavaju Wi-Fi i Bluetooth bežično povezivanje. Bluetooth se naravno može koristiti za povezivanje za bežičnim mišom i tastaturom koji su neophodni za korišćenje kompjutera.

Sam uređaj je četiri inča dugačak i napaja se putem mini USB porta. Buduće verzije ovog gedžeta će možda omogućiti napajanje putem HDMI porta. "Compute Stick" u sebi ima i slot za memorijsku karticu, pa se njegova memorija može povećati za 128 GB.

Ovaj gedžet nije namenjen za gejming ili zahtevne grafičke programe, već je on u rangu tableta i netbook-a. Odličan je za obične dnevne aktivnosti kao što je kucanje teksta, proverevanje mejlova i društvenih mreža ili gledanje klipova na YouTube-u. "Compute Stick" je odlično rešenje i za osobe koje često putuju.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: iflscience.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tehno

    12. januar 2015 | 14:24

    Pa ne postoji na svijetu taj gedzet koji može moj TV da pretvori u računar. On ostaje monitor sta god radio. A ovaj vas nazovi gedzet je ono sto smo zvali i zovemo kućište samo manjih dimenzija. Dakle nista revolucionarno. Zali Bože pare za ovo.

  • Boki

    12. januar 2015 | 12:48

    Buducnost kompjutera...

  • ivan

    12. januar 2015 | 13:27

    Sto se ja nesetih da izmislim ovako jednostavan i praktican uredjaj da postanem milioner Bem ti mene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA