RASKIDA SA ANDROIDOM: Samsung prelazi na Windows Phone?

Poznato je da Samsung već neko vreme traži način da prekine sa korišćenjem Androida u svojim uređajima. Južnokorejski gigant je prvo pokušao da nametne sopstveni operativni sistem Tizen, ali za sada bez mnogo uspeha

  • 12

Južnokorejski IT gigant Samsung navodno razmatra mogućnost da ove godine napravi više modela pametnih telefona sa Windows Phone operativnim sistemom. Prema pisanjima "Korea Timesa", ova kompanija je počela da testira pomenuti OS na uređajima u okviru pilot programa.

Poznato je da Samsung već neko vreme traži način da prekine sa korišćenjem Androida. Prvo je pokušao da se nametne sa sopstvenim operativnim sistemom Tizen, ali za sada bez mnogo uspeha.

Međutim, razvoj bilo kakvog projekta vezanog za Windows Phone nije moguć dok se ne okonča sukob zbog kršenja patenata koji Samsung ima sa MicrosoftomSamsung je optužen da je koristio Microsoftovo preuzimanje Nokia-e kompanije kao “izgovor da prekrši ugovor”.

Izvori bliski ovim kompanijama tvrde da ukoliko one reše pomenute probleme, novi Samsungovi Windows Phone pametni telefoni mogli bi u prodaji da se nađu već na jesen ove godine, što znači da će ih verovatno pokretati Windows 10 mobilni operativni sistem.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: digitalspy.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joxy

    12. januar 2015 | 14:13

    To bi im bio promasaj ravan iPhone-ovom plus verzijom

  • Kiza

    12. januar 2015 | 14:03

    Samsung nikada neće skroz napustiti Android! To se zna da bi to bila propast za kompaniju, pravi će par uređaja za one koji su zainteresovani i koji vole samsung a žele windows u njemu!

  • ericsson

    12. januar 2015 | 21:53

    Ja bih da prokomentarisem fotku. I ako pisem sa iPhone-4s,imam i android telefon i sve jedno mi je koji koristim jer nisam taj koji pati da uvek bude u trendu ali ovaj samsungov telefon je star bar 3 god. i neodoljivo podseca na iphone 6 (zaobljene ivice ekrana,zaobljene ivice samog telefona) koji je izasao 2014. god. Pa se sa punim pravom pitam ko koga kopira, da li samsung -apple ili apple -samsung? Ako je suditi po ovoj fotografiji ,moj je odgovor apple kopira samsung.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA