ISTINA O PLATAMA U FEJSBUKU: Evo koliko ZAISTA zarađuju početnici, a koliko direktori!

Prema nedavno objavljenim podacima, plate u Fejsbuku uopšte nisu loše, naprotiv, mnogi zaposleni u toj firmi zarađuju poput investicionih bankara

  • 2

Najpopularnija društvena mreža na svetu vredi više od 200 milijardi dolara, a njen je osnivač i direktor Mark Zakerberg trenutno 16. najbogatija osoba na svetu sa  33,3 milijarde dolara.

Prema nedavno objavljenim podacima, plate u Fejsbuku uopšte nisu loše, naprotiv, mnogi zaposleni u toj firmi zarađuju poput investicionih bankara .

Prosečni analitičar proizvoda zarađuje 118.864 dolara godišnje, proizvodni inženjer 132.534 dolara, inženjer korisničkog interfejsa 146.708 dolara, slično kao i data inženjer.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prosečni softverski inženjer godišnje zarađuje oko 180.000 dolara, dok softveraši višeg stepena zarađuju oko 259.000 dolara godišnje. Još je bolja plata menadžera softverskih inženjera, koji u Fejsbuku zarađuje oko 380.000 dolara godišnje.

Čak i plata početnika u softverskom inženjerstvu nije nimalo loša - 106,000 dolara.

I dok njegovi dobro plaćeni zaposleni marljivo rade, šef Fejsbuka bacio se na - čitanje knjiga. Naime, pre dve nedelje Zakerberg je objavio da će tokom 2015. godine čitati novu knjigu svaka dva dana i pozvao svoje Fejsbuk prijatelje da mu se pridruže i da diskutuju o knjigama .

Foto: AP / Jeff Chiu Foto: AP / Jeff Chiu

Juče je izabrao novu knjigu -  "The Better Angels of Our Nature" Stivena Pinkera iz 2011. godine, koju je Bil Gejts iz Mikrosofta proglasio svojom "omiljenom knjigom prošle decenije" . Knjiga se, ukratko, bavi idejom da se nasilje u savremenom dobu smanjilo i da je svet postao humaniji .

- Nedavni događaji mogli bi da prikažu stvari kao da su nasilje i terorizam uobičajeniji nego ikad , ali vredi znati da svo nasilje - pa čak i terorizam - zaista vremenom opada - komentarisao je Zakerberg na svom Fejsbuk profilu.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xd

    19. januar 2015 | 11:32

    Za pocetak mi je dovoljno da im budem cistacica

  • krcko

    20. januar 2015 | 04:35

    Sigurno da imaju dobre plate, e jos kad bi ziveli u nekoj zabacenoj americkoj drzavi bili bi carevi...tamo gde su ove kompanije mesecne kirije su po $4000-5000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA