POVRATAK SUPER MARIJA: Legendarni junak će od sada sam razmišljati! (VIDEO)

Veštačka inteligencija je Mariju omogućila da ima emocije, pa će čuveni vodoinstalater moći da iskazuje sreću, strah, pa čak i glad, a pored svega toga moći će i da priča sa igračem

  • 2

"To sam ja, Mario!"

Većina ljudi koji su igrali čuvenu igricu Super Mario prepoznaće ovu rečenicu. Međutim, sada će prvi put najpoznatiji vodoinstalater na svetu to što kaže zaista i misliti. Naime, naučnici sa jednog nemačkog univerziteta napravili su samosvesnog Marija pomoću veštačke inteligencije koja ovom karakteru omogućava da sam misli.

Tim naučnika kreirao je projekat "Mario Lives!" za godišnje takmičenje koje organizuje Asocijacija za napredak veštačke inteligencije.

U video-snimku koji je napravljen kako bi pokazao sve prednosti novog Super Marija, vidi se kako on izvršava različite zadatke i komunicira sa igračem glasom. Mario takođe ima sposobnost da uči, ističu naučnici. Na primer, u snimku se vidi kako neko objašnjava Mariju da treba da skoči na kornjače kako bi ih uništio.

Veštačka inteligencija je Mariju omogućila i da ima emocije, pa će čuveni vodoinstalater moći da iskazuje sreću, strah, pa čak i glad.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 21. januar 2015 | 17:18

    Lepa ideja, samo trebali su da ubace neki realniji glas a ne kao na Windows narattor-u.

  • Red killer:)

    22. januar 2015 | 21:39

    Daj Boze da nije tezak.. ionako moze skoro svaki konp da ga podrži.. imao sam super mario forefer, i dosadi mi :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA