DEVOJČICA (7) PROVALILA ŠIFRE ZA WI-FI: Za samo 11 minuta ukrala komšijin internet, evo kako!

Ova sedmogodišnjakinja je pokazala da je hakerski posao ravan dečjoj igri. Ona je otkrila kako lako može da se hakuje komšijski Wi-Fi

  • 21

Često se ljudi pitaju da li su njihove informacije zaista zaštićene prilikom korišćenja Wi-Fi mreže koju koriste na svojim telefonima. Odgovor na ovo pitanje će im pružiti Betsi Dejvis (7) koja je naučila da hakuje putem jednog videa na Youtube.

Ova sedmogodišnjakinja je uspela da provali na Wi-Fi mrežu za samo 10 minuta i 54 sekunde nakon svoje obuke na internetu. Na taj način je pokazala da su današnje mreže izuzetno opasne i da vaši podaci na telefonu nisu sigurni.

Stručnjaci predviđaju da će u 2015. godini biti još više napada putem slobodnih vajrles mreža.

Kako se navodi u istraživanjima, hakeri mogu da korisnika regularne, zaštićene Wi-Fi mreže da prebace na lažnu mrežu i tako dođu do njegovih podataka. Ovo prebacivanje se odvija da korisnik i ne primeti, a otvara pristup ka brojevima telefonima, i mejlovima, podacima sa kartica i bankovnih računa.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

Na osnovu ovoga možemo da zaključimo da je hakerski posao ravan dečijoj igri. I da svaki korisnik slobodne Wi-Fi mreže treba da razmisli o korišćenju iste pre nego što se "nakači" na nju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lakisa

    23. januar 2015 | 15:29

    Vi sto kazete da je teze mesati ceo dan mesalicom nego hakovati,ili u ovom slucaju crackovat(posto ocigledno ne znate razliku) grdno gresite. Da bi postao haker moras da naucis dosta programskih jezika,da razumes kodiranje i sifrovanje,a to sto je neko dete naslo tutorijal na yt kako da koristi backtrack i da bruteforc-uje wifi,ne znaci biti haker a Boga mi ni cracker. Btw. mnogo je lakse u Americi hakovati wifi nego u Srbiji po tom nacinu na koje je to dete uradilo. Bruteforce radi na principu wordlist(spiska reci) ima nekoliko desetina hiljada reci koje se isprobavaju kad pogodi ispise sifru. Ali ne postoji srpska wordlista(tj. postoji ali oni koji je imaju sami su je napravili) tako da na taj nacin ovde ne moze da se hakuje. Pritom ne moze ni preko WPS vecinom. Jer SBB korisnicima daje Cisco rutere koji nemaju wps bas zbog toga. A to da su deca u Americi genijalna je cista glupost,mislim mozda jesu ali su i svuda u svetu ako im pruzite uslove da uce i da se obrazuju.

  • Mian

    22. januar 2015 | 19:34

    Sta znam, mene su za mesanje betona placali 20e sa hranom i 2 obroka a branje malina je bilo 15e (bez piva). Mozda ti baguje mesalica??

  • 1337

    22. januar 2015 | 19:32

    Bavio sam se hakanje duze vrijeme, i zaradio sam preko 8000 eura samim time, sve dok mi nije policija pokucala na vrata. Posao je dobar ali riskantan. Koliko god mislite da znate o tome, ima netko tko zna vise, tako da morate paziti prije nego sto se upustite u tako nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA