ASUS najavio novu grafičku kartu, Stix GTX 960! (FOTO)

Nova grafička karta opremljena je ekskluzivnom ASUS Super Alloy Power tehnologijom koja pruža veću izdržljivost i bolje hlađenje, kao i GPU Tweak with Xsplit Gamecaster fleksibilnom i jednostavnom za upotrebu aplikacijom za overklokovanje i onlajn striming. Strix GTX 960 posedujue Display Port koji podržava konekcije do 4K/UHD rezolucije

  • 0

ASUS je danas najavio Strix GTX 960, sasvim novu grafičku kartu opremljenu ekskluzivnim ASUS tehnologijama, uključujući DirectCU II tehnologiju koja obezbeđuje hladnije i tiše igranje zahtevnijih igara i 0dB tehnologiju ventilatora za igranje osnovnih igara u potpunoj tišini.

Nova grafička karta, opremljena je ekskluzivnim ASUS Super Alloy Power tehnologijom koja pruža veću izdržljivost i bolje hlađenje, kao i GPU Tweak with Xsplit Gamecaster fleksibilnom i jednostavnom za upotrebu aplikacijom za overklokovanje i onlajn striming. Strix GTX 960 posedujue Display Port koji podržava konekcije do 4K/UHD rezolucije.

Strix GTX 960 je fabrički overklokovana na 1291MHz i poseduje boost klok od 1317Mhy u OC modu, što donosi neverovatne gejmerske performanse. Strix GTX 960 daje poboljšanje u performansama od 12% u Assassin’s Creed® Unity i Battlefield 4™ igrama, i 6.5% bolje rezultate u 3Dmark 11 (Extreme) benchmark testu u Full HD rezoluciji (1920 x 1080 ) u odnosu na referentni dizajn. Opremljena je sa 2GB brze GDDR5 memorije koja radi na taktu do 7200MHz.

Strix GTX 960 opremljena je ekskluzivnom ASUS DirectCU II tehnologijom hlađenja koja pruža 220% veće odvođenje toplote, što rezultira u 30% hladnijem i 3X tišem radu, neverovatnoj stabilnosti i veoma niskom nivou buke tokom intenzivnog igranja.

Uz to Strix GTX 960 poseduje i 0dB tehnologiju koja omogućava gejmerima da manje zahtevne igre igraju u potpunoj tišini zahvaljujući termalnom dizajnu koji je u stanju da održava GPU na niskim temperaturama i kada su ventilatori potpuno zaustavljeni. Strix GTX 960 poseduje i čvrst oklop sa zadnje strane koja dodatno doprinosi efikasnom odvođenju toplote i pruža zaštitu od oštećenja.

Strix 960 GTX poseduje 5-fazno napajanje koje omogućava 15% veću efikasnost, veću toleranciju i poboljšava stabilnost i dugovečnost 2.5X u odnosu na referentni dizajn. Strix GTX 960 opremljena je jednim 6-pin konektorom, što omogućava lako povezivanje i poseduje LED indikator napajanja.

Uz Strix GTX 960 dolazi i GPU Tweak, ekskluzivni ASUS alat koji korisnicima omogućava da izvuku maksimalne performanse iz svoje grafičke karte. GPU Tweak daje mogućnost potpune kontrole brzine grafičkog procesora, voltaže i kloka memorije u realnom vremenu, čineći overklokovanje lakim i pouzdanim.

GPU Tweak takođe poseduje specijalizovanu verziju Xsplit Gamecaster striming alata i besplatnu jednogodišnju Xsplit Premium licencu.1 XSplit Gamecaster omogućava gejmerima da snime i šeruju akciju sa ekrana putem interneta u realnom vremenu. Gejmerima je omogućeno i lako praćenje frame-rate, opterećenja procesora, temperature i drugih vitalnih statistika, kao i modifikovanje performansi prostim pritiskom na GPU Tweak dugme.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA