iPhone na reklamama uvek ima vreme 9:41, znate li zašto?

Vreme prilikom izlaska prvog iPhona 2007. godine je bilo 9:42, međutim, ubrzo je promenjeno na 9:41, a bivši iOS šef Skot Forstal otkrio je i zašto

  • 5

Zapravo, vreme je u početku bilo 9:42. Ono se moglo videti na reklamama, u novinskim oglasima, pa čak i na Apple sajtu.

Objašnjenje je prosto: To je jutarnje vreme kada je Stiv Džobs najavio prvi iPhone 2007. godine. Tokom svom obraćanja, otprilike u 42. minutu, Džobs je izjavio: "Danas Apple ponovo osmišljava telefon".

Na ekranu iza njega pojavila se slika telefona na kom je vreme 9:42. Međutim, sve se promenilo kada je predstavljen prvi iPad. Kada je on predstavljen, vreme na satu bilo je drugačije – 9:41.

Ukoliko sada pogledate Apple sajt, vreme na uređajima je 9:41. I to ne samo na iPhoneu, već i na Macovima, a kada su predstavljeni iPad i iPad Air 2, vreme na njima je takođe bilo 9.41.

Zašto se vreme promenilo? Razog je veoma prost, sudeći po bivšem iOS šefu Skotu Forstalu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Osmišljavamo predstavljanja tako da veliko otkrivanje proizvoda uvek bude nakon 40 minuta izlaganja. Kada se velika slika proizvoda pojavi na ekranu, želimo da vreme koje prikazuje bude približno stvarnom vremenu na satovima publike. Ali znamo da se to neće uvek desiti u minut - tvrdi Forstal.

Vreme na iPhoneu bilo je izuzetno tačno. Džobs je najavio telefon tačno u ovo vreme, sudeći po prenosu uživo sajta Endgadget.

Kompanija je zato za predstavljanje iPada odlučila da vreme bude 9:41 - bez nekog konkretnog razloga.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvrk

    3. februar 2015 | 19:19

    Da bi lakše orjentisali ovo njihovo stado koliko treba novca da uštekaju svake godine kad hoće da kupe nov. U Americi 941$ u Evropi 941€ onako od oka. Psiho marketing za ograničen IQ to zna svaki dobar prodavac danas!

  • car

    3. februar 2015 | 17:53

    Dobro tebra najbolji je telefon to stoji ali da ovo nisam znao nebi bio za mnogo uskracen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA