Hakeri otkrili kako provaljuju broj kreditne kartice dok je u vašoj ruci!

Bezbednosna kompanija Norton tvrdi da će ove godine, čak 70 odsto kreditnih kartica biti ranjivo na ovaj vid digitalnog krađe

  • 0

Nova vrsta digitalne krađe novca je otkrivena u tržnim centrima i na železničkim stanicama. Naime, lopovi su opremljeni novom vrstom tehnologije koja može da ukrade podatke sa vaših platnih i kreditnih kartica, bez potrebe da ih čak i dodirne.

Sve što je potrebno jeste da lopov sa RFID (čitačem koji otkriva radio frekvenciju) bude udaljen od vas 15 centimetara kako bi ukrao detalje sa kartice.

ABC7 I-Team otkrio je da se ovaj vid digitalne prevare najlakše primenjuje na kartice koje koriste takozvanu "wave and pay" radio tehnologiju.

- Potrebni uređaji za sprovođenje ove prevare su veoma pristupačni i mogu se vrlo lako pronaći na internetu - istakao je Dejvid Brajan, sigurnosni ekspert u kompaniji Trustwave

Ukoliko je čitač u dometu kada osoba plaća na terminalu koristeći "wave and pay" tehnologiju, on će automatski uhvatiti signal koji emituje kartica u roku od nekoliko sekundi. Prikupljene informacije se potom mogu iskoristiti na mašini koja košta između 300 i 400 dolara, a koja služi za pravljenje kopija kreditnih kartica.

Bezbednosna kompanija Norton tvrdi da će ove godine, čak 70 odsto kreditnih kartica biti ranjivo na ovaj vid digitalnog džeparenja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA