Ovih 6 saveta će produžiti trajanje baterije na vašem laptopu!

Sigurno ste se bar jednom susreli sa problemom prazne baterije na laptopu. Kako se to ne bi ponovilo, saveti koji slede u nastavku će vam sigurno pomoći

  • 3

Iako su danas laptopovi veoma napredni, trajanje baterije je i dalje veliki problem na mnogima od njih. Veoma često se dešava da se ona prebrzo potroši, a ukoliko se nalazimo negde gde ne možemo da je dopunimo, cela priča postaje još gora.

Međutim, postoji nekoliko korisnih saveta kojih se možete pridržavati kako bi iz baterije izvukli i poslednji atom snage.

1. Zatvorite sve nepotrebne programe i aplikacije koje rade u pozadini. Sprečavanje vašeg laptopa da paralaleno izvršava veliki broj nepotrebnih zadataka produžiće trajanje baterije.

2. Smanjite osvetljenost ekrana. Držanje ekrana na maksimalnoj osvetljenosti ima drastičan uticaj na potrošnju baterije.

3. Ukoliko volite da slušate muziku na laptopu, moraćemo da vas razočaramo. Zvučnici na laptopu uopšte nisu energetski efikasni i veliki su potrošači baterije.

4. Isključite Wi-Fi i Bluetooth kada ih ne koristite. Oni mogu da troše bateriju čak i kada nisu povezani na mrežu ili na neki uređaj.

Foto: Foter/Flickr/Nick Disponible Foto: Foter/Flickr/Nick Disponible

5. Uključite "Power Saving mode" na vašem laptopu. Na Windowsu kliknite na ikonicu baterije u donjem desnom uglu, a zatim kliknite na "Power Saver".

6. Održavajte vašu bateriju "zdravom". Ne izlažite je esktremnim temperaturama (kako visokim, tako i niskim), a punite je samo kada je ona skoro prazna.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: time.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igor

    12. april 2015 | 11:43

    da bi baterija dugo trajala kada imate pristup struji prvo je napunite a potom je izvadite iz laptopa i ostavite priključak za punjenje uključenim i ako mislite da krenete negdje prvo vratite bateriju pa onda iskljuci napajanje te jer u protivnom može doći do pada sistema

  • Decimo

    17. februar 2015 | 17:55

    Najbolje je da se drzi sto duze laptop na punjacu, baterija ce se napuniti a kad je puna ona vise nece primati struje, ima blokadu i koristi ce struju punjaca da drzi laptop upaljen. Baterija moze se puniti nekih 2000puta pa ce biti gotova, ovako se sve manje puni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA