Bosanci napravili uređaj koji će zameniti USB! (VIDEO)

WiKey je veoma interesantan uređaj koji poseduje veliki broj naprednih funkcija koje obična USB memorija nema

  • 7
Foto: indiegogo.com Foto: indiegogo.com

Grupa bosanskohercegovačkih entuzijasta rešila je da napravi revoluciju u načinu na koji prenosimo podatke, a WiKey, uređaj na kojem trenutno rade, će im u tome pomoći.

WiKey je mali "cloud" gedžet, kojeg Adel Miljković i Nandino Galijašević nazivaju zamenom za običan USB fleš uređaj.

- WiKey pruža kompatibilnost sa mobilnim uređajima, ali poseduje još funkcija koje ga čine unikatnim, među kojima su praćenje dnevne fizičke aktivnosti i kontrolisanje pametnih kućnih aparata i web servisa - izjavio je Adel Miljković za Klix.ba. On je dodao da se njihov mali tim kasnije proširio za još tri osobe.

Foto: indiegogo.com Foto: indiegogo.com

Tvorci ovog interesantnog gedžeta smatraju da je  WiKey bolje rešenje za prenos podataka od USB-a, zbog toga što mu istovremeno može pristupiti više korisnika.

- On je odličan za poslovne sastanke, a činjenica da je otporan na padove i vodu predstavlja veliki pomak u poređenju sa standardnom USB memorijom - objasnio je Miljković. On je dodao da se sa pravim timom, mnogo truda i volje "može realizovati svaka ideja koliko god ona bila luda".

Tim iz BiH pokušava da prikupi sredstva za finansiranje projekta putem sajta Indiegogo, i nada se da će strani mediji prepoznati vrednost ovog uređaja, što bi omogućilo brz i stabilan razvoj prihoda.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA