OD SKUPE KOCKE DO MODERNE ZVERI: Pogledajte evoluciju laptopova (VIDEO)

Sajt "Experts Exchange" detaljno je prikazao kako su se laptopovi menjali od 1981. godine, kada je prvi uređaj ove vrste napravljen

  • 0

Ukoliko ste mislili da su današnji laptop računari od kilogram i po teški, zamislite kako je bilo ljudima koji su nekada nosili računare teške 10 kilograma.

Na ovu činjenicu podsetio je blog sajta "Experts Exchange" koji je detaljno prikazao kako su se laptopovi menjali od 1981. godine, kada je prvi uređaj ove vrste napravljen.

Prvi laptop na svetu, Osborne 1, bio je težak 11 kilograma i u to vreme je koštao 1.795  dolara, što je oko 4.500 dolara po današnjem kursu. Osborne 1 imao je samo 64 kilobajta memorije, što se ne može porediti sa 8 GB memorije koju ima današnji MacBook Pro na primer.

Do 1984. godine, laptopovi su postali dosta lakši, pa je tako model TRS-8o bio težak oko dva kilograma. Pet godina kasnije Apple je predstavio svoj prvi laptop, Macintosh Portable, koji je koštao 6.500 dolara, odnosno 12.400 dolara po današnjem kursu.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA