Ovo je najveći projekat Apple-a u Evropi! (FOTO)

- Ova nova značajna investicija predstavlja dosad najveći projekat Apple-a u Evropi, veoma smo srećni da možemo da razvijamo naše aktivnosti - istakao je izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk

  • 4

Kompanija Apple nastavlja masovne investicije u centre za skladištenje podataka koji se u celosti snabdevaju obnovljivom energijom, ovog puta u Evropi. Div iz Kupertina će izdvojiti 1,7 milijardi evra za izgradnju centara u Irskoj i Danskoj, objavljeno je danas na veb sajtu zdnet.fr.

U tim centrima, kako se navodi, biće smeštene Apple-ove onlajn usluge, pre svega iTunes Store, App Store, iMessage i Siri za korisnike iz cele Evrope.

Dva centra, svaki od po 166.000 metara kvadratnih, trebalo bi da počnu da funkcionišu od 2017. godine.

- Ova nova značajna investicija predstavlja dosad najveći projekat Apple-a u Evropi, veoma smo srećni da možemo da razvijamo naše aktivnosti, formiramo više stotina radnih mesta u tim oblastima i predstavimo dva ekološka postrojenja najnaprednija koje smo dosad napravili - istakao je izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk.

Foto: Apple Foto: Apple

- Ubeđeni smo da će inovacija obezbediti da ostavimo iza sebe bolji svet, trenutak je da se suprodstavimo klimatskim promenama - izjavila je jedan od rukovodilaca kompanije Apple, Liza Džekson.

- Nestrpljivi smo da podstaknemo razvoj ekološki čiste industrije u Irskoj i Danskoj i razvijamo energetske sisteme koji će koristiti njihove ogromne ekolške resurse, a naše angažovanje u pogledu odgovornosti da se štiti životna sredina je dobro za planetu, naše poslovanje i evropsku privredu - rekla je Džekson.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆Zvrk☆

    25. februar 2015 | 07:12

    Najveći projekat je kad su uspeli da roknu neku drogu u vodovod da zaglupi masa. Vidi danas redove takvih.

  • jaaa

    24. februar 2015 | 14:58

    Ma ljudi ne znaju da stanu, samo napred, svaka cast.

  • krusevac

    26. februar 2015 | 05:32

    Dodji te u srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA