Kako da vas ne napadnu hakeri na internetu?

Možda ste i sami bili žrtva zloupotrebe na internetu, a da toga niste ni svesni

  • 1

Da li ste znali da je samo u toku prošle godine broj zloupotreba na internetu uvećan za preko 90 odsto? Svaki osmi sajt koji posetite je izložen mogućem napadu hakera, a mnogi mejlovi koje dobijate pokušavaju da vam ukradu šifru ili detalje vaše kreditne kartice. Možda ste i sami bili žrtva zloupotrebe na internetu, a da toga niste ni svesni.

Koje opasnosti prete online? Kako prepoznati zamke koje vrebaju u virtuelnom svetu i zaštititi se na internetu? Šta treba uraditi kako bi se računar i internet ruter podesili za bezbedno korišćenje?

O tome koliko je važna bezbednost na internetu i koje sve opasnosti postoje govoriće doc. dr Igor Franc na besplatnom seminaru „Kako se zaštititi na internetu?”, koji u subotu, 28. februara od 11 do 13 časova u svojim prostorijama organizuje LINK Centar za razvoj karijere.

Doc. dr Igor Franc je načelnik odeljenja za visokotehnološki kriminal Međunarodnog instituta u Beogradu. Osnovao je agenciju za bezbednost podataka SECIT security consalting, gde je izvršni direktor. Bavi se informacionom bezbednošću i digitalnom forenzikom već više od 12 godina i doktorirao je u toj oblasti. Napisao je više knjiga i radova u međunarodnim i domaćim časopisima.

Svi zainteresovani moći će da prate ovaj koristan seminar od kuće, zahvaljujući live streamu koji je obezbedila ITAcademy. Dovoljan je samo klik na sledeći link.

Tokom seminara će biti aktivna rasprava, i u njoj će moći da učestvuju i oni koji prate seminar putem interneta. Pitanja se mogu slati putem CCD Fejsbuk naloga i ona će odmah biti prosleđena predavaču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mdk

    27. februar 2015 | 20:49

    Vpn i zone alarm,vecina lamera ce odustati odmah,a pravi hakeri ne napadaju ovu sirotinju,tako da nema straha ovo je sve naduveno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA