Vodite računa sa kojih sajtova se logujete na Facebook, jer vas to može SKUPO koštati!

Alat koji je nazvan RECONNECT iskorišćava tri baga u implementaciji Facebook dugmeta za logovanje na tim sajtovima, dozvoljavajući hakerima da preuzmu nečiji nalog nakon što su tu osobu prevarili da klikne na maliciozan link

  • 0

Istraživač Egor Homakov stvorio je alat koji je dizajniran da krade podatke o nalozima korisnika na sajtovima koji koriste Facebook dugme za logovanje.

Alat koji je nazvan RECONNECT iskorišćava tri baga u implementaciji Facebook dugmeta za logovanje na tim sajtovima, dozvoljavajući hakerima da preuzmu nečiji nalog nakon što su tu osobu prevarili da klikne na maliciozan link.

Ovaj alat ne dozvoljava hakerima da preuzmu Facebook nalog određene osobe, već samo naloge na sajtovima koji koriste dugme za logovanje na Fejsbuk.

Homakov je ovaj problem otkrio prošle godine, a tvrdi i da je upozorio Facebook – ali društvena mreža nije bila spremna da ga sasluša.

Foto: Tanjug/AP A Foto: Tanjug/AP

Zbog toga je rešio da odvoji neko vreme i napravi ovaj alat koji je podelio sa hakerima širom sveta.

Nezavisni stručnjaci za bezbednost potvrdili su da je u pitanju legitimna pretnja i da bag zaista postoji.

Portparol Facebook je za sajt Motherboard izjavio da je u pitanju poznata pretnja i da ona može biti sprečena samo ako developeri na drugim sajtovima usvoje kompanijina pravila koja se tiču implementacije dugmeta za logovanje.

Sve ovo se može desiti samo ako kliknete na maliciozan link, zato, budite pažljivi ukoliko se na vaš Fejsbuk nalog logujete sa drugih sajtova.

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA