LEPE VESTI ZA GEJMERE: Nintendo radi na novoj konzoli!

Nintendo se nada da će mu partnerstvo sa kompanijom DeNA omogućiti bolju promociju svojih proizvoda. Nova konzola poznata je za sada pod kodnim imenom NX

  • 0

Japanski proizvođač video igrica Nintendo objavio je razvoj nove igračke konzole, čiji je kodni naziv NX, a ušao je i u partnerstvo sa domaćom platformom DeNA za zabavu za mobilne uređaje.

Iz Nintenda za sada nisu otkrili detalje o novoj konzoli.

Kako je objavio veb portal lexpreš.fr, japanska platforma za zabavu za mobilne uređaje DeNA postala je akcionar Nintenda radi zajedničkog razvoja i upravljanja igračkim aplikacijama za inteligentne uređaje.

Nintendo se nada da će mu to partnerstvo omogućiti bolju promociju celokupnog portfolija njegovih proizvoda.

DeNA, sa svoje strane, želi da iskoristi popularnost koju širom sveta imaju glavni likovi iz igrica Nintenda kako bi podržao svoju međunarodnu ekspanziju.

Francuski list "Parizijen" piše da će Nintendo konkretno postati 10-procentni vlasnik kapitala DeNA za 22 milijarde jena (170 miliona evra), dok će DeNA za istu sumu imatio vlasnički udeo u Nintendu od 1,24 odsto.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA