UKRALI SU VAM TELEFON? Ne brinite, ova aplikacija će vam pomoći da ga pronađete!

Besplatna Android aplikacija omogućava korisnicima da zaštite ono što im je vredno - svoje mobilne telefone i lične podatke

  • 13

Iako nova aplikacija ne može da spreči krađu telefona, Phound! će pratiti njegovo kretanje, praviti slike prednjom kamerom i pokazati korisniku gde se nalazi telefon, a takođe ima mogućnost da obriše podatke s njega.

Besplatna Android aplikacija omogućava korisnicima da zaštite ono što im je vredno - svoje mobilne telefone i lične podatke.

Ime Phound! potiče iz dve reči: Phone i Hound. Hound znači pas, i to je "pas tragač" koji pomaže da budu brzo pronađeni izgubljeni gedžeti i da podaci skladišteni na njima budu zaštićeni od očiju napadača.

Prema istraživanju korisnika interneta, u roku od godinu dana jedan od dvadeset ispitanika u proseku i četiri odsto korisnika u Evropi izgubili su svoj telefon ili tablet zbog nemarnosti ili krađe. U isto vreme 36 odsto korisnika je priznalo da njihov uređaj sadrži poverljive podatke koji ne bi trebalo da dođu u pogrešne ruke.

Printscreen: play.google.com Printscreen: play.google.com

Kaspersky Phound! je razvijen da spreči ovakve alarmantne situacije i nudi vlasnicima gedžeta veliku kontrolu na daljinu nad svojim uređajima i podacima skladištenim na njima preko portala My Kaspersky.

Ako korisnici izgube uređaj ili ga neko ukrade, mogu brzo da ga blokiraju kako bi izbegli neovlašćeno pristupanje, a mogu i da koriste GPS, GSM ili Wi-Fi mrežu da pronađu uređaj na mapi.

Da bi još više bila olakšana potraga za uređajem, korisnici mogu i da prave fotografije prednjom kamerom ili da postave poruku koja bi se pojavila na ekranu uređaja.

Printscreen: play.google.com Printscreen: play.google.com

Ako korisnici izgube telefon ili tablet kod kuće ili u kancelariji, ovi uređaji mogu biti pronađeni uz pomoć alarma - uređaj će da proizvede glasan zvuk i nastaviće sa oglašavanjem dok korisnik ne ukuca tajni kod.

Kao poslednja mogućnost, korisniku se nudi opcija da na daljinu uz pomoć Phound! izbriše sve podatke sa uređaja ili sa SD diska, uključujući kontakte, poruke, slike i slično, kao i da pokrene potpuni reset na uređaju ukoliko je neophodno.

Phound! je dostupna na osam jezika i može biti preuzet iz prodavnice Google Play Store, zvanične prodavnice za aplikacije za Androide. Aplikacija ima 17 MB i napravljena je za Androide 3.0 i novije.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xd

    17. mart 2015 | 18:48

    Na Appleovim uredjajima to vec postoji godinama.

  • Vladimir

    17. mart 2015 | 19:01

    A iPhone naravno ima to vec ugradjeno fabricki u iOS.

  • Nebojša

    17. mart 2015 | 18:37

    Šta će vam ovo kad SONY na svojim uređajima ima ''my Xperia'' preko koga možete locirati i zaključati telefon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA