MICROSOFT U APLIKACIJU TRANSLATOR DODAO I SRPSKI: Više ne postoji jezik koji nećete razumeti! (FOTO)

Pored informacije da je srpski jezik dostupan na svim postojećim proizvodima i aplikacijama, kuriozitet je i informacija da je izrada aplikacije Translatora za Windows Phone delo srpskog tima stručnjaka Microsoft Razvojnog Centra Srbija

  • 0

Kompanija Microsoft je danas u okviru Translator servisa na listu podržanih jezika dodala i srpski, bosanski i hrvatski. Uvođenjem tri nova jezika ukupan broj jezika za koje Microsoft Translator pruža podršku dostigao je čak 50.

Bosanski, hrvatski i srpski, iako slični po formi i strukturi, pripadaju zemljama sa jedinstvenim istorijskim i kulturnim odlikama. Države Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije su značajne turističke destinacije, koje milioni ljudi posete svake godine. Ove tri zemlje takođe nude i različite poslovne i profesionalne prilike. Pokretanje ovih sistema za prevođenje, omogućiće ljudima širom sveta bogatije shvatanje ove tri kulture, i ovog dela sveta.

Pored informacije da je srpski jezik dostupan na svim postojećim proizvodima i aplikacijama, kuriozitet je i informacija da je izrada aplikacije Translatora za Windows Phone delo srpskog tima stručnjaka Microsoft Razvojnog Centra Srbija, koji ove godine obeležava 10 godina od svog osnivanja. Tim programera je u našoj zemlji napravio izvorni kod za optičko prepoznavanje karaktera (OCR) za aplikaciju Windows Phone Translator.

Foto: Microsoft Foto: Microsoft

Automatski sistem prevođenja u okviru Microsoft Translator-a čini momentalno prevođenje realnim bez obzira gde se nalazite. Translator nudi širok izbor jezika koji se govore širom sveta, i dalje - od Afrike do Azije, Severne Amerike do Evrope, čak i Klingonski (jezik iz Zvezdanih staza).

Bez obzira da li se Translator koristi putem Bing.com/Translator, preko desktopa uz pomoć Windows 8 aplikacije, kroz Office, preko Skype Translator, SharePoint, Lync, u sopstvenim aplikacijama ili servisima, putem društvenih mreža, sada možete da komunicirate na 50 jezika, i imate svoj svet u sopstvenim rečima.

Sada možete isprobati i nove sisteme za prevođenje u pokretu, uz pomoć Translator app for Windows Phone, koji koristi "camera mode" za prevođenje tekstova na zidovima, znacima - gde god da se nalaze.

Foto: Microsoft Foto: Microsoft

Aplikacija koja funkcioniše po principu prevođenja putem OCR prepoznavanje teksta već koriste vlasnici Windows telefona širom sveta, budući da ona pomaže korisnicima da prevaziđu jezičku barijeru tokom boravka u inostranstvu bez bojazni od visokih računa, zahvaljujući činjenici da radi i bez interneta, odnosno "offline".

Microsoft Translator aplikacija funkcioniše u tri režima: usmeravanje kamere mobilnog telefona ka željenom tekstu, prevod govora i klasičan unos teksta putem tastature.

Aplikacija za Windows Phone Translator još jedan je u nizu projekata razvijenih u Srbiji koji su priznati od strane kompanije Microsoft i miliona korisnika na globalnom nivou.

Besplatnu Translator aplikaciju za Windows Phone možete preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA