Samsung dokazao da se Galaxy S6 ne savija u džepu. Evo i kako (VIDEO)

- Uvereni smo da se naši smartfoni neće saviti pri svakodnevnom korišćenju - stoji u saopštenju koje je objavila kompanija Samsung, a tu tvrdnju su i dokazali

  • 7

Lansiranje iPhone-a 6 obeležio je čuveni "bendgate" problem, odnosno navodno savijanje uređaja i pri veoma malom pritisku. Na internetu se pojavio snimak koji pokazuje da se ovaj problem navodno dešava i na Samsungovim novim modelima smartfona, Galaxy S6 i S6 Edge.

Međutim, južnokorejski gigant rešio je da stane svim glasinama na put pa je sproveo sopstveni test koji je dokazao da to uopšte nije tačno.

- Uvereni smo da se naši smartfoni neće saviti pri svakodnevnom korišćenju - stoji u saopštenju koje je objavila kompanija Samsung.

Nezavisna kompanija "SquareTrade" postavila je na internet sporni video u kojem se Galaxy S6 Edge savija i puca pri pritisku od 50 kilograma.

Samsung tvrdi da je test koji je sprovela kompanija SquareTrade neadekvatan, s obzirom da se pritisak od 50 kilograma veoma retko dešava u normalnim uslovima. Normalna sila koja nastaje kada se telefon nalazi u zadnjem džepu, a osoba se savije, iznosi 30 kgf.

Foto: Promo Foto: Promo

- Naši testovi pokazuju da se Galaxy S6 i S6 Edge neće saviti čak ni pri sili od 32 kgf, što je jednako pritisku potrebnom da se pet olovaka odjednom savije i polomi - izjavila je kompanija Samsung.

Iz Samsunga su takođe dodali da test koji je sprovela kompanija "SquareTrade" nije pokazao snagu pozadine i stranice uređaja.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dzoni

    7. april 2015 | 15:09

    Vracam se na galaxy definitivno. Uzeo sam iphone6 nakon s1,s2,s3,s4 i jedva čekam da se rešim istoga

  • Djole

    7. april 2015 | 14:55

    Koji god telefon da odaberete nećete moći sa njime da zakucavate eksere, telefoni su za telefoniranje

  • Zarko

    7. april 2015 | 15:25

    Ma jeste. Kome cemo da verujemo pre? Samsungu ili nezvanicnom testeru?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA