KORISTITE SAMSUNG GALAXY SMARTFON? Za ove funkcije morate da znate

Mnogi korisnici ne znaju za neke super funkcije i mogućnosti koje ovi telefoni kriju u sebi

  • 17

Samsungovi pametni telefoni iz porodice Galaxy su jedni od najpopularnijih na svetu, a svakim novim modelom južnokorejska kompanija oduševi javnost.

SAMSUNG GALAXY S6 PREDSTAVLJEN U SRBIJI: Evo kada ćete moći da ga kupite!

Međutim, mnogi korisnici ne znaju za neke super funkcije i mogućnosti koje ovi telefoni kriju u sebi. U nastavku pogledajte neke od njih.

Napravite "screenshot" prevlačenjem dlana preko ekrana

Na većini Android smartfona kako bi zabeležili "screenshot" potrebno je da se istovremeno pritisne dugme za isključivanje/uključivanje uređaja i dugme za smanjivanje zvuka.

Međutim, na Galaxy S3 pametnom telefonu, kao i svim novijim modelima ove porodice, dovoljno je da pređete čitavim dlanom preko ekrana kako bi zabeležili željeni prikaz na ekranu. Pored toga, klasičan "screenshot" na Samsungovim uređajima funkioniše drugačije. Potrebno je da korisnik istovremeno pritisne dugme za uključivanje/isključivanje uređaja i "home" taster.

Easy mode

Samsungov TouchWiz korisnički interfejs je prepun opcija i aplikacija, koje manji poznavaoci tehnologije verovatno nikada neće ni koristiti. Ukoliko želite da vam UI bude jednostavan, možete se prebaciti na takozvani "Easy mode" koji će ikonice učiniti većim, a korisnik će imati pristup samo osnovnim funkcijama telefona, kao što su pozivi, internet pretraživač, mejlovi...

Ovo je idealna opcija za roditelje, bake i deke, ali i malu decu. Easy mode postoji na Galaxy S3, S4, S5, S6, S6 Edge, Note 3, 4 i Edge.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Zaključavanje otiskom prsta

Otisak prsta je najsigurniji način da zaštitite vaš smartfon, s obzirom da na svetu ne postoje dva ista otiska. Ovu tehnologiju podržavaju Samsung Galaxy S5, Note 4, Note Edge, kao i novi Galaxy S6 i S6 Edge smartfoni.

Pored toga što otisak možete da koristite za otključavanje telefona, moguće ga je koristiti i za pristupanje Samsungovom nalogu, logovanju na sajtove i potvrđivanje plaćanja putem servisa PayPal.

Korišćenje telefona kada nosite rukavice

Korišćenje smartfona kada je napolju debeo minus zna da bude problem. Međutim, Galaxy telefoni u podešavanjima imaju mogućnost povećanja osetljivosti ekrana kako bi telefon mogao da se koristi i kada korisnik nosi rukavice. Ova opcija postoji na Galaxy S4, S5, Note 3, 4 i Edge modelima.

Pronađite izgubljeni telefon

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mnoge ljude zaboli glava pri samoj pomisli o gubljenju telefona i nepoznatoj osobi koja čeprka po ličnim podacima koji se na njemu nalazi. Obavezno postavite šifru za otključavanje uređaja, a ukoliko se desi da telefon izgubite ili vam ga neko ukrade, Samsungova opcija "Find My Mobile" će vam pomoći da ga locirate.

Kako bi aktivirali ovu mogućnost neophodno je da se na telefon ulogujete sa vašim Samsung nalogom. Opciju možete pronaći u podešavanjima, a ona je dostupna od Samsung Galaxy S3 smartfona.

Pokrenite dve aplikacije odjednom

Mnogi misle da samo Galaxy Note uređaji imaju mogućnost istovremenog pokretanja dve aplikacije na ekranu. Međutim, Samsungova opcija "Multi windows" postoji još i na Galaxy S3, S4, S5, S6 i S6 Edge smartfonima. Ovu funkciju možete uključiti iz "notification bara".

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Na Galaxy S3, S4, S5, Note 3, 4 i Edge "Multi windows" opciji se pristupa držeći malo duže "back" dugme, dok se na Galaxy S6 i S6 Edge uređajima ova opcija uključuje kada držite "multitasking" dugme.

Smart stay

Ova funkcija je prvi put predstavljena na Samsung Galaxy S3 smartfonu. Ona omogućuje da prednja kamera detektuje kada korisnik gleda u ekran, a kada ne, kako bi ga automatski isključila. Ovo znači da se ekran prilikom čitanja poruke ili gledanja sajtova neće isključiti kao što je to slučaj na telefonima koji nemaju ovu opciju.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    7. april 2015 | 19:36

    Moze neka funkcija za nas iz praistorije sa S2 ? :D

  • maki

    7. april 2015 | 19:16

    evo jos jedna fora za s4, kada sa dva prsta povucete notifikacije dobija se pristup vise opcija nego kada se povuce samo sa jednim prstom

  • Ivan

    7. april 2015 | 18:51

    Samsung najbolji.Trenutno imam S4,za par dana mi stize s6 edge gold,koji je verovatno i najbolji telefon na svetu u ovom trenutku.Takodje sam koristio i iphone,5s je zadnji koji sam imao,tj imam ga jos,takodje fenomenalan telefon.Iphone i Samsung,nema greske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA