RAZBIJA KONKURENCIJU: Samsung očekuje rekordnu prodaju Galaxy S6 smartfona

Samsung očekuje da će se njegov telefon S6 sa ravnim ekranom prodavati više od modela S6 Edge, čije su marža i cena veće u odnosu na prvi model, a razlika je oko 150 evra

  • 15

Južnokorejska kompanija Samsung očekuje rekordne isporuke svog novog smartfona Galaxy S6 i poručuje da će zbog proizvodnih ograničenja teško moći da odgovori tražnji za verzijom sa savijenim ekranom.

Samsung u ogromnoj meri računa na to da će telefoni Galaxy S6 i S6 Edge, koji su dobili pozitivne komentare onih koji su ih isprobali, podstaći rast prodaje i profita u mobilnom sektoru.

Dva nova uređaja Samsunga biće komercijalizovana sutra u 20 zemalja.

Samsung očekuje da će se njegov telefon S6 sa ravnim ekranom prodavati više od modela S6 Edge, čije su marža i cena veće u odnosu na prvi model, a razlika je oko 150 evra, preneo je danas Rojters.

Južnokorejska kompanija je saopštila da možda neće moći kratkoročno da odgovori na potražnju za tim modelom s ekranom savijenih ivica, jer je teži za proizvodnju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Neki operateri mobilne telefonije upravo menjaju svoje porudžbine da bi dobili veću količinu modela S6 Edge i izgleda da će potražnja za tim modelom biti veća od ponude tokom cele godine. To znači da će se prosečna prodajna cena smanjivati laganijim ritmom, što će, generalno gledano, pozitivno uticati na Samsung - prokomentarisao je analitičar kompanije HMC Investment, Greg Roh.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    9. april 2015 | 17:28

    Imao sam s4,sad imam s5 i jedan i drugi nenormalno baguju,ne znam da li je stvar u telefonu ili jednostavno salju krs uredjaje za nase trziste.Nadam se da ce ovaj biti bolji.

  • Pikoooooo

    9. april 2015 | 20:38

    Sljamsung...

  • kral

    9. april 2015 | 15:20

    iPhone 6 je zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA