OPASNA KONKURENCIJA SAMSUNGU I APPLE-U: Huawei predstavio novi P8 smartfon (FOTO) (VIDEO)

Novi telefon se odlikuje premium dizajnom i aluminijumskim kućištem, a kineska kompanija ovim modelom želi da privuče na milione novih korisnika

  • 8

Kineska kompanija Huawei predstavila je svoj ovogodišnji "flagship" smartfon u Londonu. Reč je o modelu P8 sa kojim Huawei želi da privuče na milione novih korisnika.

NIJE SAMSUNG, A NI APPLE: Napravljen najlepši pametni sat na svetu!

Novi telefon se odlikuje premium dizajnom i aluminijumskim kućištem, a iz kineske kompanije kažu da bi detalji trebali da podsete na stranice i korice tradicionalnih knjiga. Ekran je dijagonale 5.2 inča Full HD (1080p) rezolucije.

Huawei P8 tanak je 6,4 milimetara, ima slot za dve SIM kartice, a telefon podržava i 4G mrežu. Ovaj smartfon pokreće Kirin 930 64-bitni procesor sa osam jezgara za koji kažu da u saradnji sa baterijom od 2.600 mAh donosi 20 odsto bolje performanse od uređaja sa sličnom baterijom. Tu je naravno i najnovija verzija Android operativnog sistema 5.0, 3 GB RAM memorije i 16 GB  prostora za skladištenje podataka.

Foto: Flickr/pestoverde Foto: Flickr/pestoverde

Ovoga puta puno pažnje posvećeno je i kameri koja ima 13 megapiksela i optičku stabilizaciju slike koja će omogućiti da fotografije uvek budu oštre. Tu je i RGBW senzor koji povećava osvetljenost za 32 odsto pri visokom kontrastu i smanjuje je za 78 odsto u uslovima slabog svetla. Huawei je takođe spremio posebne režime fotografisanja koji će omogućiti odlične noćne fotografije.

Huawei P8 dolazi u srebrnoj, zlatnoj, crnoj i sivoj boji. Standardna verzija koštaće 499, a premium 599 evra.

Foto: Flickr/pestoverde Foto: Flickr/pestoverde

Pored ovog modela, kineska kompanija predstavila je i P8max koji se bez problema može uvrstiti u porodicu tableta, s obzirom da ima ekran dijagonale 6,8 inča. Ovaj model dolazi sa 1080p ekranom, ali i Dual SIM podrškom.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Travar Djovani

    16. april 2015 | 10:49

    Samsungu i applu nema ravnih huawei je cista kineska glupost ako neko ve zeli dobar telefon po manjoj ceni neka kupi ONEPLUS ONE

  • Miklos

    17. april 2015 | 21:30

    Huawei ima dobre telefone, a ovi naduvani sto placaju marku neka nose samsunge i sl. i neka pune baterije svaki dan

  • Miloš

    16. april 2015 | 10:53

    Nema nista gore od huaweia...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA