FENOMENALNO: Računare i telefone kontrolisaćemo bez dodirivanja. Evo i kako (FOTO) (VIDEO)

Istraživači sa MIT-a ističu kako je prednost ovog uređaja u tome što je njegovo korišćenje diskretno

  • 4

Naučnici sa MIT univerziteta napravili su mali bežični trackpad koji se može zakačiti na palac. Pod nazivom NailO, ovaj gedžet dosta podseća na veštačke nokte i omogućava osobi koja ga nosi kontrolu nad laptopom ili pametnim telefonom.

Kontrolisanje različitih uređaja ovim gedžetom je vrlo jednostavno, jer se sve svodi na prevlačenjem drugog prsta po NailO-u koji se nalazi na palcu.

Ovaj gedžet takođe dolazi u različitim bojama i šarama. Tvorci su izjavili da će komercijalna verzija NailO-a imati spoljašnju membranu koja će moći da se zameni, kako bi korisnik mogao da gedžet ukombinuje sa odećom koju trenutno nosi.

Foto: MIT Media Lab Foto: MIT Media Lab

Istraživači sa MIT-a ističu kako je prednost ovog uređaja u tome što je diskretan. Prevlačenje prsta preko palca je prirodna aktivnost, pa se ljudi sa NailO-m neće osećati kao da su naterani da naprave specifičan potez kako bi kontrolisali laptop na primer.

Naučnici su trenutno u pregovorima sa kompanijama iz Kine koje bi mogle da naprave malu bateriju koja će pokretati ovaj zanimljiv gedžet.

Datum pojavljivanja NailO-a u prodaji još uvek nije poznat.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA